Skip to content

Dysnų brakonieriai aplinkosaugininkus „gaudė“ spąstais

MI informacija

Utenos gamtos apsaugos pareigūnai, atvykę prie Dysnų ežero, link pakrantės eidami mažai važinėjamu miško keliuku, aptiko spąstus – pagalius, prikaltus didelių vinių, kurie buvo sudėti skersai provėžos ir užmaskuoti medžių lapais. Pradėjus ieškoti atidžiau, kelių šimtų metrų kelio atkarpoje surasti 6 tokie ,,ežiai“. Iškart buvo aišku, kam skirti šie spąstai. Mat šis keliukas veda į ežero iškyšulį, iš kurio puikiai matosi beveik visas ežeras. Iš šios vietos išplaukę aplinkosaugininkai yra sulaikę daug pažeidėjų.

Sunku suvokti, ką galvojo brakonieriai, statydami tokius spąstus aplinkosaugininkams, nes ant jų galėjo atsistoti ir niekuo dėti žmonės, ypač vaikai. Traumos būtų labai rimtos. Pareigūnams šis brakonierių veiksmas didelio įspūdžio nepadarė, kadangi jiems tokios žabangos – ne naujiena, pareigūnai tokiems akibrokštams visada yra pasiruošę.

Nepadėjo pažeidėjams šis kovos būdas su aplinkos apsaugos pareigūnais. Vos pakilus rūkui, ežere pasirodė dvi valtys. Vienoje jų plaukė Dūkšto gyventojai A. M. ir V. N., kurie ištraukę savo neteisėtai pastatytus tinklus, sugavo 31 starkį, 7 lydekas, 4 karšius, 24 ešerius, 52 kuojas ir 46 plakius. Jiems surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai, bus skirtos administracinės baudos ir teks atlyginti gamtai padarytą žalą, kuri nemaža – 4505,82 Lt.

Antras brakonierių ekipažas žalos gamtai padaryti nespėjo, nes du jų statomieji tinklai dar buvo tušti, tačiau administracinės atsakomybės ir jiems išvengti nepavyks.

Būtina pažymėti, kad šie du brakonieriai aplinkosaugininkams jau iki skausmo pažįstami, nes V. B. sulaikomas 17 kartą (!), o S. N. – septintą.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje