Skip to content

Mielagėnų – Gilūtų kelyje – vesternas su gaudynėmis ir šūviais (foto)

MI informacija

Antradienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Ignalinos rinktinės Specialiosios paskirties būrio pareigūnai, turėdami išankstinės informacijos, kelyje Gilūtos–Mielagėnai patikrinimui stabdė du vienas paskui kitą judančius automobilius „Audi 100“ ir „Ford Escort“. Stabdant automobilį „Audi 100“, jo vairuotojas nepakluso akivaizdžiai išreikštam reikalavimui sustoti, padidino greitį ir bandė sprukti. Pasieniečiai tarnybiniu visureigiu, įjungę šviesos ir garso signalus, vijosi bėglį maždaug apie pusę kilometro, kol galiausiai pavyko užblokuoti kelią.

Pareigūnas liepė vairuotojui išlipti iš automobilio, tačiau pastarasis nepakluso ir vėl pajudėjo į priekį link tarnybinio automobilio, ketindamas jį, kaip įtariama, taranuoti ir bėgti toliau.

Įvertinus situaciją, pasienietis iš tarnybinio ginklo iššovė vieną šūvį į orą ir du šūvius į galinį kairį ratą. Po šūvių automobilis sustojo, bet reikalavimų išlipti iš automobilio ir pateikti dokumentus vairuotojas nevykdė. Pakartojus reikalavimą išlipti iš automobilio, vairuotojas galiausiai iššoko iš jo ir priešinosi pareigūnui. Siekiant sutramdyti pažeidėją, buvo panaudoti kovinių imtynių veiksmai ir spec. priemonės – ašarinės dujos ir antrankiai.

Tuo pačiu metu automobilio „Ford Escord“ vairuotojas, pastebėjęs pareigūnų automobilį ir supratęs, kad yra stabdomas, sustojo ir išjungė šviesas. Pasieniečiai, priėję prie automobilio, vairuotojo jame narado. Pasinaudojęs tamsa, jis paspruko. Su tarnybiniu šunimi buvo organizuota bėglio paieška, bet ji surasti nepavyko.

Automobilio „Ford Escord“ salone buvo rasta 2500 pakelių cigarečių „Minsk 5 Superslims“ ir 1000 pakelių cigarečių „Minsk City“ su Baltarusijos banderolėmis. Apklausos metu nustatyta, kad automobilį „Audi 100“ vairavo 32-ejų Panėvėžio r. gyventojas.

Dėl akcizinių prekių gabenimo, pažeidžiant nustatytą tvarką bei atsisakymo sustabdyti transporto priemonę, Ignalinos rinktinės pasieniečiai pradėjo administracinę teiseną. Po apklausos panevėžietis paleistas. Cigaretės ir abi sulaikytos mašinos saugomos Tverečiaus užkardoje.

Šis automobilis sustabdytas tik jam užblokavus kelią ir peršovus padangasIš kontrabandininkų atmušta 3500 pakelių nelegalių cigarečiųIš kontrabandininkų atmušta 3500 pakelių nelegalių cigarečiųPeršauta „audinės“ padanga

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje