Skip to content

Baseinas ne vien pramogai, jame vaikai išmoksta ir plaukti

Antradienį Ignalinos baseine įvyko projekto ,,Išmok plaukti“ baigiamoji šventė. Kaip MI sakė plaukimo treneris Eugenijus Rakitinas, du mėnesius trijų mūsų rajono mokyklų – Ignalinos Česlovo Kudabos pagrindinės, Vidiškių gimnazijos ir šios mokyklos Kazitiškio skyriaus – trečiokai buvo mokomi plaukimo pagrindų. Šį projektą vykdė Ignalinos plaukimo klubas, iš Kūno kultūros ir sporto departamento prie Vyriausybės gavęs 7400 Lt jam finansuoti. Išmokti plaukti panoro 85 minėtų mokyklų mokiniai, jiems buvo surengta 18 plaukimo pamokų. Kai kurie iš jų atėjo jau mokėdami šiek tiek laikytis ant vandens, tačiau dauguma mokinių plaukti visai nemokėjo.

Antradienį surengta šventė, kurios metu visi lankę plaukimo pamokas draugams, tėvams ir mokytojams tarsi atsiskaitė, ką išmoko. Visiems reikėjo nuplaukti 25 m. Rungtyniavimo nebuvo, tiesiog reikėjo nuplaukti minėtą nuotolį. Jį įveikė visi: vieni greičiau, kiti lėčiau, treti su plaukimo lentos pagalba. Taigi dabar reikės tik savarankiškai pagilinti įgūdžius. Visiems, nuplaukusiems tuos 25 m, išduoti plaukimo pamokų baigimo pažymėjimai.

Vaikų tėveliai projektu patenkinti. Jų atžalos ne tik išmoko plaukti, bet daugelis tėvų džiaugėsi ir kur kas geresne savo vaikų sveikata, mažesniu sergamumu.

E. Rakitinas sakė, kad visų mokyklų vadovai, rajono Švietimo, kultūros ir sporto skyrius, baseino administracija sudarė puikias sąlygas vykdyti projektą, Vidiškių gimnazija skyrė lėšų mokinių pavėžėjimui iki baseino.

Ignalinos plaukimo klubas už pagalbą nuoširdžiai dėkoja trenerio asistentui Laimučiui Dubakai, Č. Kudabos pagrindinės mokyklos kūno kultūros mokytojai Ritai Petrovaitei, Vidiškių gimnazijos kūno kultūros mokytojui Irmantui Nalivaikai, Vidiškių gimnazijos Kazitiškio skyriaus mokytojai Astai Samukėnienei.

Pasak trenerio, tokie projektai bus vykdomi ir ateityje. Jeigu tik juos kas finansuos.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje