Skip to content

Iš policijos suvestinių…

Vagystės

Lapkričio 28 d. 13.20 val. G. V. pranešė, kad užėjusi į savo negyvenamąjį butą Dūkšte pastebėjo, jog pagrobti įvairūs namų apyvokos daiktai, apgadinta elektros instaliacija, langai ir durų spynos. Žala – 2750 Lt. Turtas nedraustas, signalizacija neįrengta. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Lapkričio 29 d. 14.51 val. parduotuvės „Maxima“ apsaugos darbuotojas pranešė, kad parduotuvėje sulaikytos prekes bandę pavogti merginos. Nustatyta, kad 18-metė Švenčionių r. gyventoja A. M. ir mūsų rajono nepilnametė pavogė 2 pakelius cigarečių „Marlboro Frost“, kainuojančių 17,60 Lt, „Kalev“ šokoladinį medalį, kainuojantį 0,69 Lt, saldainį „Lietuva“, kainuojantį 0,47 Lt ir mažas spurgas už 0,22 Lt.

Plėšikai apsilankė

Lapkričio 30 d. 12.00 val. R. C. pareiškė, kad lapkričio 27 d. apie 2.45 val., Serapiniškės k. (Kazitiškio sen.) trys nepažįstami vyrai, išlaužę duris, įsibrovė į jam priklausantį namą, ir naudodami fizinį smurtą prieš pareiškėją, reikalavo 7000 Lt. Kadangi pareiškėjas pinigų neturėjo, nieko nepagrobę užpuolikai pasišalino. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Narkotikų antplūdis

Lapkričio 30 d. 11.30 val. Taboro k. (Dūkšto sen.), sankryžoje Visaginas–Ignalina–Zarasai buvo sustabdytas patikrinti automobilis „Renault Clio“, kurį vairavo 28-erių zarasiškis A. T. Kilus įtarimui, kad vairuotojas yra apsvaigęs nuo narkotinių ar psichotropinių medžiagų, jis buvo pristatytas į PK. Patikrinus automobilio saloną, tarp priekinių automobilio sėdynių buvusioje juodos spalvos rankinėje rastas vienas folijos lankstinukas su gelsvos spalvos milteliais, kaip įtariama – heroinu. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Apie 18.20 val. Ignalinoje, Vilniaus g., sustabdytas patikrinti automobilis „VW Passat“, kurį vairavo Bėčiūnų k. gyventojas. Automobilyje ant priekinės keleivio sėdynės sėdėjo 38-erių ignalinietis D. P. Kilus įtarimui, kad automobilio keleivis yra apsvaigęs nuo narkotinių medžiagų, automobilis ir jame važiavę asmenys buvo pristatyti į PK. Atlikus apžiūrą, D. P. turėtoje juodos spalvos pirštinėje rastas polietileno paketėlis, kuriame į tualetinį popierių buvo suvyniota 12 folijos lankstinukų su gelsvos spalvos milteliais, kaip įtariama – heroinu. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Vyrai be orientacijos

Lapkričio 28 d. girti maklinėjo be orientacijos, sunkiai savarankiškai perstatinėjo kojas viešose vietose: į PK pristatytas 45-erių V. K. (2,29 prom.) V. K., Ignalinos autobusų stotyje nesiorientavo aplinkoje: 58-erių S. K. (2,43 prom.) ir 73-ejų M. P. (1,82 prom.), Ignalinos geležinkelio stotyje – 30-metis K. Z. (2,22 prom.) ir 20-metis Tverečiaus gyventojas D. P. (3,29 prom.).

Vėl mirtis dvelksmas

Lapkričio 29 d. 19.37 val. Ignalinos GMP slaugytoja pranešė, kad Mielagėnuose namuose pas N. P. mirė 64-erių R. M. Kūnas be išorinių smurto žymių. Pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

Lapkričio 30 d. 10.45 val. Ignalinos GMP darbuotoja pranešė, kad Paliesiuje (Mielagėnų sen.) rasta mirusi 63-ejų V. C. Kūnas be išorinių smurto žymių.

Apie 12.39 val. L. G. pranešė, kad Palūšėje rastas miręs 82-ejų F. S. Kūnas be išorinių smurto žymių. Pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

Nulaužė

Lapkričio 29 d. 7.54 val. ignalinietis pranešė, kad jo automobiliui MB nulaužta antena. Žala – 12 Lt Gautas pareiškimas.

Baudos vairuotojams

Ignalinos rajono apylinkės teisme nubausti neblaivūs vairuotojai: 34-erių Vitalij Usov, sulaikytas Ignalinos–Dūkšto kelyje, padarė avariją, 1,94 prom., 4530 Lt bauda ir 48 mėn. neteko teisės vairuoti, 44-erių Sigitas Klimas, sulaikytas M. Petrausko g., 1,24 prom., 1000 Lt ir 24 mėn. prarado „teises“, 48-erių Leonid Kazinec, sulaikytas Taikos g., 2,60 prom., 2000 Lt ir 24 mėn. atimta teisė vairuoti, 45-erių Rimantas Bratiška, sulaikytas Švenčionių g., tikrinti girtumą atsisakė, 2400 Lt ir 27 mėn. nevairuos, 41-erių Ruslanas Juranecas, sulaikytas kelyje Ignalina–Didžiasalis, tikrintis girtumą atsisakė, sulaikytas antrąkart per metus, 30 parų areštas ir konfiskuotas automobilis.

Brangios seliavos

Ankstyvą lapkričio 25 d. rytą Utenos RAAD Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai Balčio ežere sulaikė ignalinietį V. K., kuris penkiais statomais tinklais neteisėtai buvo sugavęs 73 seliavas ir 4 kuojas (žiūr. nuotr.). Už šį pažeidimą jam surašytas administracinės teisės pažeidimo protokolas, bus skirta administracinė bauda ir už gamtai padarytą žalą teks sumokėti dar 755,70 Lt.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje