Skip to content

Ignalinos paštas – „Snoro“ indėlininkų apsuptyje

Senokai Ignalinos paštas nebuvo matęs tokio gausaus lankytojų būrio, kuris perpildytų ne tik aptarnavimo sales bet ir koridorių. Vakar (ketvirtadienį) taip ir atsitiko, mat buvo sužinota, jog gruodžio 8–9 d. žlugusio „Snoro“ banko indėlininkus Ignalinos pašte aplankys mobilioji SEB banko komanda, kuri priims gyventojų, laikiusių savo lėšas „Snoro“ banke, prašymus dėl tolesnio indėlių tvarkymo.

Nuo pat ankstyvo ketvirtadienio ryto indėlininkai, gausiai užplūdę paštą, buvo susierzinę ir pikti, todėl nė vienas iš jų nenorėjo bendrauti net su spaudos atstovais. Dauguma indėlininkų, o ypač senyvo amžiaus žmonių, negalėjo tinkamai užpildyti prašymų anketų. Nors jiems pagalbon atskubėdavo mobiliosios komandos konsultantai, bet jų buvo nedaug, vos 3–4 atstovai, o indėlininkų – minia. Tad tarp žmonių nuolat kunkuliavo nemaloni erzelynė.

Mobiliosios komandos konsultantas Vytautas Jakučionis (dešinėje), sako, nesitikėjo tokio gausaus žmonių antplūdžio. Autoriaus nuotr.Kaip MI sakė Vytautas Jakučionis, vienas iš mobiliosios komandos konsultantų, jie nesitikėjo tokio gausaus žmonių antplūdžio. Komanda tomis pat valandomis (nuo 9.30 iki 16.30 val.) dirba ir šiandien (penktadienį), todėl žmonėms nevertėtų piktintis.

Kaip MI sužinojo iš SEB atstovo ryšiams su žiniasklaida Arvydo Žilinsko, mobilioji SEB banko komanda Ignalinos pašte žmones priims ir visą kitą savaitę nuo pirmadienio iki penktadienio.

Be to, A. Žilinskas pažymėjo, kad mobilioji komanda nepriima prašymų išmokėti indėlių draudimo išmokų grynaisiais pinigais ir neatlieka grynųjų pinigų operacijų. Gyventojai, pageidaujantys išmokas gauti grynaisiais, turi atvykti į artimiausią pasirinkto banko skyrių tik tuomet, kai jau bus viešai paskelbta apie išmokų mokėjimo pradžią.

P. S. Dar apie „Snoro“ indėlininkų bėdas šiandien skaitykite savaitės apžvalgoje „168 valandos“.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje