Skip to content

Startuoja pirmieji kaimo plėtros projektai

MI informacija

Ignalinos rajono vietos veiklos grupė (IRVVG) – asociacija, vienijanti rajono kaimo bendruomenes, visuomenines organizacijas, valdžios ir verslo atstovus. Jai priklauso 32 nariai, iš jų 27 juridiniai ir 5 fiziniai asmenys. VVG organizuoja kaimo plėtros dalyvių švietimą bei mokymą, įgyvendina kaimo plėtros strategiją, teikia paramą kaimo bendruomenių projektams, skatina ir palaiko vietines iniciatyvas.

Gruodžio 9 d. Ignalinos rajono vietos veiklos grupės pirmininkas Arūnas Domininkas Grabažis ir administracijos darbuotojos pasidžiaugė pirmaisiais maždaug metus trukusio darbo vaisiais. Buvo pasirašytos sutartys dėl finansavimo suteikimo dviems projektams.

Pirmasis Ignalinos kultūros ir sporto centro projektas „Adomo Hrebnickio muziejaus ir Rojaus kaimo įvaizdžio gerinimas ir sklaida“. Sutartį pasirašė VVG pirmininkas Arūnas Domininkas Grabažis ir Ignalinos kultūros ir sporto centro direktorius Darginas Mikėnas. „Džiaugiamės, kad pagaliau lėšos atkeliaus ir į A. Hrebnickio muziejų. Tai tikrai unikali vieta, kurią turime puoselėti“, – sakė D. Mikėnas. Įgyvendinant minėtą projektą, bus išleistas reprezentacinis leidinys, įsigytas traktoriukas muziejaus aplinkos priežiūrai, taip pat kompiuterinės įrangos. Džiugiai nusiteikusi buvo ir muziejaus vadovė Renata Veličkienė. Ji dėkojo VVG darbuotojoms už suteiktas konsultacijas ir pagalbą, rengiant projekto paraišką. Manoma, kad muziejaus Rojuje aplinka galėtų būti patraukli turizmui, laisvalaikiui, kultūrai, informacijos sodininkystės klausimais sklaidai. Ateityje planuojama netgi atkurti sodo fragmentą bent nedideliame plote.

Antrasis projektas Turizmo informacinių paslaugų plėtra ir turizmo rinkodaros skatinimas Ignalinos rajone padės geriau pristatyti Ignalinos kraštą, kurortinę Ignalinos, Palūšės ir Strigailiškio vietovę, pasirengti svarbioms parodoms. Bus išleistas solidus leidinys, reklamuojantis lankytinas vietas, kaimo turizmą, netradicinius amatus. Prie įvažiavimų į Ignaliną – pastatyti informaciniai stendai. Projektą įgyvendins rajono Turizmo informacijos centras. Jo direktorius Edmundas Kilkus sakė, kad žinia apie gerai įvertintą paraišką ir dabar jau pasirašyta sutartis – graži  kalėdinė dovana. Projekto įgyvendinimo komanda jau yra suformuota ir maždaug po metų galėsime įvertinti pirmuosius rezultatus. E. Kilkus VVG administracijai dėkojo už galimybę pasisemti patirties Ispanijoje, susipažinti su ten taikoma turizmo rinkodara.

Rajono vietos veiklos grupė iš viso gavo 53 paraiškas. Reikia tikėtis, kad ir jos bus gerai įvertintos.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje