Skip to content

Eimantas Mačėnas – kandidatas į plaukimo meistrus

MI informacija

Gruodžio 15–17 d. Anykščiuose vyko atviras Lietuvos plaukimo čempionatas 25 m baseine. Trys mūsų pajėgiausi plaukikai – Eimantas Mačėnas, Dovilė Mikoliūnaitė ir Marius Baranovskis – vėl demonstravo aukštą lygį, gerino savo asmeninius bei rajono rekordus ir, kaip lygūs su lygiais, finaliniuose plaukimuose kovojo su stipriausiais Lietuvos plaukikais

E. Mačėnas, plaukdamas 200 m nugara (rezultatas 2 min. 08,06 sek.), įvykdė kandidato į Lietuvos plaukimo meistrus normatyvą, pagerino savo asmeninį bei rajono rekordą net šešiomis sekundėmis, ir iškovojo aukštą ketvirtąją vietą. 100 m nugara jis taip pat plaukė A finale ir užėmė šeštąją vietą (1 min. 00,29 sek. – asmeninis ir rajono rekordas). 50 m nugara rungtyje Eimantas pagerino asmeninį bei rajono rekordą (28,63 sek.), pateko į B finalinį plaukimą ir galutinėje šios rungties įskaitoje liko devintas.

M. Baranovskis, plaukdamas 200 m peteliške, taip pat iškovojo aukštą ketvirtąją vietą (2 min. 16,11 sek. – asmeninis bei rajono rekordas). 100 m peteliške rungtyje Marius pateko į B finalinį plaukimą ir pirmą kartą šį nuotolį nuplaukė greičiau nei per vieną minutę (59,45 sek. – asmeninis bei rajono rekordas) ir galutinėje šios rungties įskaitoje liko dešimtas.

D. Mikoliūnaitė visose trijose rungtyse plaukiant krūtine pateko į stipriausiųjų šešetukus – A finalinius plaukimus. 100 m krūtine ji liko penkta (1 min. 15,65 sek. – asmeninis bei rajono rekordas), 50 m krūtine – taip pat penkta (34,70 sek.), 200 m krūtine – šešta (rezultatas 2 min. 46,14 sek. – asmeninis bei rajono rekordas).

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje