Skip to content

Mero taurė liko Ignalinoje

Ignalinos sporto ir pramogų centro plaukimo baseine jau šeštą kartą vyko tradicinės atviros jaunųjų plaukikų pirmenybės rajono mero taurei laimėti, kuriose dalyvavo daugiau kaip 180 plaukikų iš Vilniaus, Kauno, Šiaulių, Marijampolės, Utenos, Alytaus, Elektrėnų, Daugpilio ir Ignalinos.

Varžybų dalyviai varžėsi skirtingose amžiaus grupėse, įveikdami 50 ir 100 m nuotolius, plaukdami peteliške, nugara, krūtine ir laisvu stiliumi.

Jau nuo pat varžybų pradžios asmeninėje įskaitoje sėkmingiausiai startavo įgnaliniečiai, trenerio Eugenijaus Rakitino auklėtiniai. Ir vėliau jie dažniausiai iškovodavo jei ne aukso, tai sidabro medalius. Kaip ir buvo tikėtasi, plaukimo takeliuose niekam pirmaujančių pozicijų neužleido daugelio respublikinių varžybų nugalėtojai bei prizininkai Marius Baranovskis ir Dovilė Mikoliūnaitė, laimėdami po du aukso medalius. Po du tokios pat spalvos medalius pelnė ir Eimantas Mačėnas, Tomas Mačiulis ir Erikas Kapočius. Tarp prizininkų taip pat pateko Sara Aškinytė, Eva Liminovič, Kotryna Koiro, Joelis Aškinis, Ovidijus Tumėnas, Mindaugas Kajėnas ir Grigorijus Pavkinas.

Tris aukso medalius atskirose rungtynėse tarp savo bendraminčių pelnė Utenos jaunieji plaukikai, po du – daugpiliečiai, marijampoliečiai ir kauniečiai. Ankstesnių panašių pozicijų lyderiai iš Šiaulių šįkart pasitenkino tik vienu aukso medaliu. Po tiek pat jų iškovojo Vilniaus, Kauno ir Alytaus atstovai.

Komandinėje įskaitoje baseino šeimininkai po individualių rungčių surinko 226 taškus, Šiaulių plaukikus aplenkdami daugiau kaip 100 taškų.

Varžybų puošmena tapo estafetės 6×50 m laisvu stiliumi plaukimas, kurį užtikrintai laimėjo E. Rakitino ir Danutės Žemaitienės auklėtiniai: S. Aškinytė, D. Mikoliūnaitė, K. Koiro, T. Mačiulis, E. Kapočius ir G. Pavkinas. Jų dėka galutinė taškų suma dar padidėjo ir atotrūkis nuo šiauliečių jau siekė net 122 taškus. Tad mero taurė šįkart pasiliko namuose. Ją įteikdama plaukikų treneriui E. Rakitinui, Švietimo ir sporto skyriaus vedėja Regina Lisauskienė MI prasitarė, kad pastaruoju metu jaunieji Ignalinos plaukikai savo šauniomis pergalėmis jau pradeda lenkti net žiemos sporto atstovus.

Šias varžybas rėmė savivaldybės administracija ir UAB „Romnesa“.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje