Skip to content

Savaitgalio kriminalai

 

Vagystės

Gruodžio 15 d. 15.14 val. parduotuvės „Maxima“ apsaugos darbuotojas pranešė, kad sulaikė vagį. Nustatyta, kad 46-erių Zablatiškės k. gyventoja S. L. pavogė 2 čeburekus. Žala – 5,18 Lt. Surašytas protokolas.

Gruodžio 16 d. 10.12 val. Dūkšte, Raštikio g. pastebėta, kad išlaužus garažo duris įsibrauta į vidų ir pagrobtas aliumininis 50 l talpos bidonas. Žala – 270 Lt. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Gruodžio 17 d. 19.21 val. G. M. pranešė, kad jo sūnus iš namo kiemo pavogė motinai priklausantį automobilį „Alfa Romeo“. Pradėtas ikiteisminis tyrimas. Apie 22.30 val. Ignalinoje šalia degalinės „Lukoil“ automobilis „Alfa Romeo“ buvo pastebėtas ir sulaikytas. Į PK pristatytas įtariamasis V. K.

Apie 16.59 val. Mažėnų k. gyventoja pranešė, kad pas ją į namus buvo atvažiavę V. J., N. K. ir dar kažkokia moteris, kurie prašė, kad ji nupirktų jiems alaus. Pareiškėjai atsisakius tai padaryti, asmenys išvažiavo, tačiau po minėtųjų asmenų apsilankymo moteris pastebėjo, kad dingo prie ūkinio pastato gulėjęs senas metalinio tinklo rulonas. Žala – apie 120 Lt.

Apie 17.36 val. Mažėnų k. gyventoja pranešė, kad tame pačiame kaime jos sūnui einant iš parduotuvės, prie jo priėjęs V. J. paėmė iš rankų rankinę, 2 l talpos butelį alaus, 0,7 l talpos butelį šampano ir 1,5 l talpos butelį sidro bei pasišalino. Žala – 21,90 Lt. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Gruodžio 18 d. 15.15 val. ignalinietė pranešė, kad būnant Utenoje, J. Basanavičiaus g. esančioje parduotuvėje „Žygio batai“, iš jos pagrobta 412 Lt, dvi banko „Snoras“ kortelės, viena „Swedbankas“ kortelė, asmens tapatybės kortelė ir neįgaliojo pažymėjimas. Žala – 412 Lt. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Autoįvykiai

Gruodžio 16 d. 10.21 val. ignalinietis pranešė, kad jam važiuojant rajono savivaldybei priklausančiu automobiliu „VW Golf“, kelyje Šakarva–Antalksnė jis nuslydo nuo kelio.

Apie 13.02 val. J. I. pranešė, kad kelyje Kazitiškis-Ignalina ji, vairuodama automobilį „Audi“, dėl iš priešpriešiais atvažiavusio vilkiko, kuris sudarė avarinę situaciją, bandydama išvengti susidūrimo su juo, nuvažiavo nuo kelio. Žmonės nenukentėjo, apgadinta transporto priemonė, vilkikas pasišalino. Jis apie 13.20 val. sustabdytas Ignalinoje, Švenčionių g. Įvykis tiriamas.

Gruodžio 18 d. 12.17 val. V. R. pranešė, kad Zuikų k. į jo automobilį „Opel Astra“ įvažiavo automobilis „Alfa Romeo“, kurio vairuotojas gali būti neblaivus. Iš eismo įvykio vietos į PK pristatytas neblaivus 54-erių G. M.. Žmonės nenukentėjo, apgadinti automobiliai.

Gruodžio 17 d. 18.48 val. I. L. pranešė, kad kelyje Ignalina–Dūkštas jam vairuojant automobilį „Opel Vectra“, į jį atsitrenkė staiga į važiuojamąją kelio dalį išbėgęs šernas. Gyvūnas iš įvykio vietos pasišalino, nežymiai pagadintas automobilis, žmonės nenukentėjo.

Petardos

Gruodžio 15 d. 11.40 val. Ignalinoje, Mokyklos g. šalia Visagino technologijos ir verslo profesinio mokymo centro, arčiau kaip 30 m nuo pastato pastebėti jaunuoliai, iš kurių vienas susprogdino II klasės naujametinę petardą, tuo pažeisdamas Civilinių pirotechnikos priemonių apyvartos kontrolės įstatymą. Nustatyta, kad tai nepilnametis vidiškietis. 

Gruodžio 16 d. 19.46 val. N. Daugėliškio k. 19-metis D. R. be leidimo prekiauti II kategorijos fejerverkais, pardavė vieną jų nepilnamečiui už 1,25 Lt. Surašytas protokolas.

Apie 20.06 val. Dūkšte, Geležinkelio g., buvo pastebėtas nepilnametis, kuris susprogdino II klasės naujametinę petardą, tuo pažeisdamas Civilinių pirotechnikos priemonių apyvartos kontrolės įstatymą. Nepilnametis perduotas tėvams, kuriems surašytas protokolas.

Nelegalūs batai

Gruodžio 15 d. 14.03 val. Ignalinoje, Ligoninės g. VŠĮ „Ignalinos rajono ligoninė“ patalpose, viešoje vietoje, telšiškis R. K. (gim. 1959 m.) prekiavo avalyne neturėdamas įstaigos savininko leidimo.

Pradėta administracinė teisena.

„Girti“ pedalai

Gruodžio 15 d. 14.06 val. Tverečiuje sustabdyti du dviratininkai, to paties kaimo gyventojai: 42-ejų S. T. ir 66-erių L. B., kurie neblaivūs važiavo dviračiais. Surašyti protokolai.

Girti viešose vietose

Gruodžio 15 d. girti be orientacijos maklinėjo viešose vietose: Ignalinoje, Sodų g. gulėjo 61-erių T. S. iš Mažėnų (2,55 prom.), Geležinkelio g. – 29-erių ignalinietis T. P. (2,60 prom.), Didžiasalyje, Agarinio g. – 35-erių vietos gyventojas S. L. (1,54 prom.).

Dūmai

Gruodžio 15 d. Strigailiškyje iš vieno namo rūsio veržėsi dūmai. Atvykę ugniagesiai rado labai uždūmintą rūsį. Jane įrengtoje katilinėje degė buitinės atliekos.

Smurtas

Gruodžio 18 d. 12.40 val. N. Daugėliškio sen., Ožionių k. 34-erių S. R. panaudojo fizinį smurtą prieš sugyventinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas, įtariamasis S. R. sulaikytas 48 valandoms.

Apie 13.36 val. 30-metis ignalinietis E. L. fizinį smurtą panaudojo prieš savo žmoną. Pradėtas ikiteisminis tyrimas, įtariamasis E. L. sulaikytas 48 valandoms.

Dabar tokios griežtos priemonės smurtautojams taikomos įsigaliojus itin griežtam įstatymui dėl smurto šeimose.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje