Skip to content

Ilgojo savaitgalio kriminalai

Vagystės

Gruodžio 23 d. 19.14 val. pranešta, kad renovuojamo Paliesiaus dvaro teritorijoje galimai vagiamos statybines medžiagas. Pareiškėjas paaiškino, jog dabar įtariami asmenys nuvažiavo link Mielagėnų. Nustatyta, kad iš saugomos Paliesiaus dvaro teritorijos pagrobta 22 įpakavimai sienų apšiltinimo vatos, priklausančios UAB „Diagnostinės sistemos“. Žala – 1200 Lt. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Gruodžio 27 d. Grybėnų gyventojas pareiškė, kad pastebėjo, jog iš jam priklausančioje sodyboje Gaveikėnuose nupjauti ir pagrobti 9 ąžuolai, 5 drebulės ir alksnis, pagrobtas ir metalinis vamzdis. Žala – 4500 Lt. Turtas nedraustas. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Kulka rankoje

Gruodžio 27 d. 13.45 val. Ignalinos GMP slaugytoja pranešė, kad iš pacientės M. Š., gyvenančios Salų k. (Linkmenų sen.), rankos ištraukė kulką. Nukentėjusioji paaiškino, kad 2011-12-23 vakare, tvarkydama namuose spintą, ji susižalojo pati. Mat nei iš šio, nei iš to, tik pykšt – ir iššovė pneumatinis ginklas.

Plikledžio išdaigos

Gruodžio 24 d. 8.33 val. S. M. pranešė, kad Ignalinos–Utenos kelyje, vairuodamas automobilį „VW Passat“, partrenkė staiga į kelią išbėgusią stirną. Apgadintas automobilis, stirna nugaišo.

Gruodžio 25 d. 12.58 val. D. A. pranešė, kad vairuodama automobilį „Audi A3“, kelyje Mielagėnai– Ceikiniai ji nepasirinko saugaus greičio, neatsižvelgė į meteorologines sąlygas, todėl nuvažiavo nuo kelio. Apgadintas automobilis, nukentėjusių nėra, kelio sankasa nesugadinta.

Apie 13.31 val. P. V. pranešė, kad vairuodamas automobilį „Peugeot 406“, prie Juodiškių k. (Ceikinių sen.) nepasirinko saugaus greičio, neatsižvelgė į meteorologines sąlygas, nuvažiavo nuo kelio ir apvirto. Apgadintas automobilis, nukentėjusių nėra, kelio sankasa nesugadinta.

Smurtas

Gruodžio 25 d. 21.29 val. ignalinietė pranešė, kad namuose vyksta konfliktas tarp jos ir vyro N. L. Nustatyta, kad neblaivus 33-ejų N. L. konflikto metu ranka sudavė savo sūnui per veidą bei sumušė savo sugyventinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas, N. L. sulaikytas ir patalpintas į areštinę.

Gruodžio 26 d. 3.45 val. Strigailiškio gyventojas pranešė, kad prie baro „Barbekiu akademija“, iš matymo pažįstamas asmuo vardu A., konflikto metu trenkė jam per veidą ir išmušė dantį.

Apie 2 val. ignalinietė pareiškė, kad Svirkų k., jai būnant svečiuose pas vyro tėvus, sesers vyras ją pastūmė, o nukritus, bandė išsukti ranką ir kojas, bei kartą ranka sudavė jai per veidą, tuo sukeldamas fizinį skausmą.

Gruodžio 26 d. 21.22 val. apsaugos firmos „G4S“ darbuotojas pranešė, kad Vidiškėse, Ignalinos g., šalia parduotuvės „Stiprus vanduo“ vyksta stiprios muštynės. Į PK „pasidalinti įspūdžiais“ pristatytas neblaivus 38-erių A. J. (2,34 prom.).

Kvaišalai

Gruodžio 22 d. 12 val. Ignalinoje, Smėlio g. 14-ojo namo koridoriuje, buvusiame kibire, buvo rastas ir paimtas užspaudžiamas polietileno maišelis su baltos spalvos milteliais, kaip įtariama, narkotine medžiaga – amfetaminu. Į PK buvo pristatytas 47-erių A. L., kuriam GMP priimamajame atlikus testą nustatyta, kad jis vartojęs amfetaminą. Taip pat nustatyta, kad A. L. kvaišalų įsigijo iš 22-ejų A. M. Sulaikius tiekėją, jos nuomojamame bute rasti 9 polietileniniai užspaudžiami maišeliai su baltos spalvos milteliais, kaip įtariama – amfetaminu. GMP priimamajame atlikus testą, nustatyta, jog tai amfetaminas. A. M. sulaikyta ir patalpinta į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Apie 23.01 val. į policijos komisariatą išsiblaivyti ir protokolui surašyti pristatyta neblaivi (1.39 prom.) nepilnametė. Ignalinos GMP priimamajame nustatyta, kad nepilnametė yra vartojusi narkotinę medžiagą – benzodiazepamą.

Promilės keliuose

Gruodžio 25 d. 21.49 val. Tverečiaus pasienio užkardos budėtojas pranešė, kad Didžiasalyje, Salos g., sustabdytas automobilis „Hyunday S-Coupe“, kurį vairavo akivaizdžiai neblaivus ir be „teisių“ 27-erių S. B.. Jam nustatytas 2,43 prom. girtumas. Surašytas protokolas.

Gruodžio 27 d. 1.50 val. Ignalinoje, Geležinkelio g., buvo sustabdytas patikrinti automobilis „Audi 80“, kurį vairavo neblaivus 30-metis R. M. (1,26 prom.). Surašytas protokolas.

Gruodžio 24–25 d. neblaivūs mynė dviračių pedalus: Ignalinoje, Švenčionių g. – 44-erių ignalinietis S. S. (3,31 prom., pristatytas į PK), Medeišių k. – 53-ejų R. R. (0,86 prom.). Surašytas protokolas.

Gėrėm, voliojomės, nesiorientavom…

Gruodžio 21–28 d. girti viešose vietose gėrė, voliojosi, kalbėjosi su protėviais, todėl tradicijas tęsė saugomose PK  patalpose: Ignalinoje, Smėlio g. – nepilnametis Girminių gyventojas E. P. ir 18-metis M. T. vartojo alkoholinius gėrimus, Ignalinoje, Geležinkelio g., už parduotuvės „Danalta“ „baliavojo“ 34-erių Lobinių k. gyventojas A. P. ir 37-erių Kaneišių k. gyventojas D. M. taip pat „naikino“ alkoholį, Didžiasalyje, Karalyčios g., 8B namo laiptinėje – 35-erių Tverečiaus gyventojas A. P. (3,20 prom.), Ignalinoje, Vasario 16-osios g. 27-ojo namo kieme voliojosi 57-erių A. R. (be pastovios gyvenamosios vietos, dėl girtumo ir blogos sveikatos būklės perduotas medikams), mieste gastroliavo 30-metis molėtiškis K. Z. (3,23 prom.) ir jo bendraamžis anykštėnas E. M. (1,54 prom.), Ignalinos geležinkelio stotyje „ant ausų stovėjo“ 30-metis K. Z. (3,43 prom.), Dietkauščiznoje rizikavo papulti po automobiliu 51-erių R. J. (2,66 prom.) ir 54-erių S. Z. (girtumo dėl girtumo pasitikrinti abu nesugebėjo), Ignalinoje, Vasario 16-osios g. 4-ojo namo laiptinėje, gulėjo 48-erių ignalinietis A. L. (girtumo pasitikrinti nesugebėjo), į PK pristatytas 22-ejų K. C. (2,36 prom.), Ignalinoje, Liepų g. – be pastovios gyvenamosios vietos 55-erių J. K. (0,81 prom.), į Ignalinos ligoninės Priėmimo skyrių pristatytas Girminių k. nepilnametis (1,56 prom. ), kuris dėl pilvo skausmų paguldytas į ligoninę.

Babach!..

Gruodžio 21 d. 15.14 val. nepilnametis iš Krikonių k. Ignalinoje, Geležinkelio g., susprogdino II kategorijos petardą. Surašytas protokolas. Gal „bičas“ iš kaime gyvenusių raudonųjų partizanų giminės?..

Mirtys

Gruodžio 21 d. 15.24 val. didžiasalietis pranešė, kad namuose mirė jo 58-erių brolis R. K. Pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

Gruodžio 23 d. 6.27 val. Kaniūkuose (Dūkšto sen.) rastas miręs 55-erių J. L. Kūnas be smurto žymių, Pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

Gruodžio 23 d. 15.34 val. A. B. pranešė, kad Mažėnų miške rado mirusią 89-erių A. P., kuri buvo ieškoma, kaip dingusi be žinios. Kūnas be išorinių smurto žymių. Pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.                            

Apie 20.17 val. G. Š. pranešė, kad eidamas prie kapinių rado mirusį A. G. be išorinių smurto žymių. Pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

Gruodžio 28 d. 6.03 val. Didžiasalio k. gyventojas pranešė, kad namuose mirė jo 58-erių žmona J. P. Kūnas be išorinių smurto žymių.

Keikūnas

Gruodžio 24 d. 17.37 val. anonimas pranešė, kad Vidiškėse, Ignalinos g., konfliktuoja atvykęs pažįstamas asmuo. Gautas pareiškimas, o nurodyto namo laiptinėje rastas neblaivus 26-erių A. S. (1,65 prom.). Jis, bendraudamas su uniformuotais policijos pareigūnais, nevykdė jų teisėtų reikalavimų, pokalbio metu kibo į atlapus, girdint namo gyventojams, garsiai keikėsi ir keikė pareigūnus. A. S. (asas!) pristatytas į PK išsikeikti, išsiblaivyti ir protokolui surašyti.

Triukšmadariai

Gruodžio 26 d. 2.13 val. anonimas pranešė, kad Ignalinoje, Turistų g. 47-ojo namo antroje laiptinėje, penktajame aukšte esančiame bute triukšmaujama, trukdoma kaimynams ilsėtis. Nustatyta, kad triukšmaujama minėto namo 30-ajame bute, priklausančiame 32-ejų E. B. Pradėta administracinė teisena.

Prapuolė

Gruodžio 22 d. 20.28 val. ignalinietė pranešė, kad ryte išėjo iš namų ir negrįžo dvi nepilnametės dukros.

Kiti įvykiai

Gruodžio 25 d. 19.18 val. Vidiškių gyventoja pranešė, kad nepažįstamas asmuo išmušė jai priklausančio namo lango stiklą. Žala – 30 Lt.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje