Skip to content

Kaip Naujuosius sutikome miesto aikštėje

Ignaliniečiai, kaip įprasta, visada gausiai susirenka į miesto šventiškai papuoštą Laisvės aikštę, kur kartu pasitinka Naujuosius metus. Šįkart miestelėnai aikštę užpildė anksčiau, nei laikrodžiai išmušė vidurnaktį, nes metų virsmo akimirką su šampano sklidinomis taurėmis norėjo pasitikti ne namuose, bet artimų, pažįstamų žmonių būryje. Džiaugtasi ir itin palankiu oru. Aikštę buvo padengęs ilgokai lauktas sniegelis, o nosis kuteno nedidelis šaltukas.

Visus maloniai nustebino aikštės scenoje pasirodęs televizijos žvaigždūnas Vytenis Pauliukaitis. Žinoma, netikras. Šį vaidmenį puikiai atliko ignaliniečiams gerai pažįstamas Eimantas Pakalka. Ir pagal išvaizdą, ir pagal kalbos manierą jis buvo kaip tikras Vytenis. Iš pirmo žvilgsnio nė neatskirsi. Eimanto humoras profesionalus. Tariamasis Vytenis Pauliukaitis, vaikščiodamas po aikštę, kalbino šventės dalyvius, domėdamasis, kaip jie praleido jau į praeitį skubančius 2011-uosius ir su kokiomis nuotaikomis pasitinka ateinančius 2012-uosius – Juodojo vandens Drakono metus. Rytų astrologijoje drakonas simbolizuoja turtus ir sėkmę.

Šventės vedėjas, ant pakylos pakvietęs sveikinimo žodžiams rajono merą Bronį Ropę, jam šventės dalyvių vardu įteikė jau prasidėjusių 2012 m. simbolinį drakoną. Meras padėkojo šventės vedėjui už jo kuriamą šventinę nuotaiką. Meras taip pat pasidžiaugė, kad metų sandūroje į aikštę susirinko toks gausus būrys žmonių, su kuriais kartu malonu prisiminti ir įvertinti Kiškio metais atliktus ženklius darbus. Jo nuomone, 2012-ieji, Drakono metai, iš kiekvieno pareikalaus didesnio ryžto ir sėkmė priklausys nuo bendrų pastangų.

Po mero sveikinimų ir linkėjimų, šventinis šurmulys dar ilgai tęsėsi: aikštėje skambėjo nuotaikingos dainos, kurias atliko Bėčiūnų muzikantas Petras Bernatavičius, griaudėjo fejerverkai. Jie buvo kuklūs, juk sunkmetis ir pinigėlius reikia taupyti.

Šventės dalyviai linksminosi ir šoko, aikštėje nebuvo jokių nemalonių akimirkų ar incidentų, už ką reikia padėkoti ir policijos pareigūnams, kurie, būdami kartu, padėjo palaikyti šventinę nuotaiką ir rimtį.

Autoriaus nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje