Skip to content

Rajone atgimsta tinklinis

Turnyre jo organizatorius Rimantas Zigmantas (centre) žaidė kartu su sūnumis Arūnu (kairėje) ir Tadu.
Turnyre jo organizatorius Rimantas Zigmantas (centre) žaidė kartu su sūnumis Arūnu (kairėje) ir Tadu.
Uždarosios akcinės bendrovės „Meleksas“ direktoriaus Rimanto Zigmanto iniciatyva antrąją Kalėdų dieną Ignalinos sporto ir pramogų arenoje buvo surengtas įdomus tinklinio turnyras, kuriame dalyvavo šešios komandos iš Ignalinos, Vidiškių, Visagino, Dūkšto ir Utenos r. Vyžuonos miestelio.

Turnyras prasidėjo dviejuose pogrupiuose, kuriuose po dvi komandas iškovojo teisę toliau rungtyniauti pusfinalyje. A pogrupyje sėkmingiausiai žaidė Ignalinos m. „Ižo“ tinklininkai, tarp kurių buvo labiau patyrę žaidėjai Justinas Ivoška, Arūnas Zigmantas, Šarūnas Lisauskas, Elvis Gotovskis, Tomas Barsiukovas, Aurimas Juršėnas, Julius Mačėnas ir Tadas Zigmantas. Jie nesunkiai 2:0 nugalėjo Visagino m. komandą. Atkakliau jiems pasipriešino Vidiškių tinklinio veteranų komanda, kurioje rungtyniavo ir šio turnyro organizatorius Rimantas Zigmantas. Vidiškiečiams pavyko laimėti vieną partiją, bet rungtynes pralaimėjo 1:2, tad į pusfinalį pateko „Ižo“ ir Vidiškių veteranų komandos.

B pogrupyje geriau sekėsi Ignalinos gimnazijos jauniesiems „Šypsniukų“ komandos tinklininkams, kurie vienodais rezultatais 2:0 nugalėjo Dūkšto ir Vyžuonos komandas. Daug įdomiau ir atkakliau vyko pusfinalio rungtynės tarp „Ižo“ ir Vyžuonos, taip pat „Šypsniukų“ ir Vidiškių veteranų komandų, bet į finalą pateko „Ižo“ ir gimnazijos tinklimninkai, o dėl trečios

Turnyro nugalėtojų taurė įteikiama Ignalinos m. reprezentacinės „Ižo“ komandos kapitonui Arūnui Zigmantui.
vietos žaidė Vidiškių ir Vyžuonos komandos, kurių sudėtyje daugiausiai rungtyniavo šios sporto šakos veteranai. Jų tarpusavio dvikova baigėsi vidiškiečių naudai – 2:0, nors antrojoje partijoje uteniškiams vos nepavyko išlyginti rezultato.

Įdomiausiai vyko finalinės rungtynės tarp Ignalinos „Ižo“ ir gimnazijos „Šypsniukų“ komandų. Vis dėlto šią dvikovą 2:0 laimėjo labiau patyrę „Ižo“ komandos tinklininkai, tarp kurių stipriais smūgiais išsiskyrė aukštaūgis lauko tenisininkas Elvis Gotovskis. Tarp gimnazistų dėmesio susilaukė atakų lyderio Mindaugo Greizos aktyvus ir tikslus žaidimas bei rezultatyvios atakos.

Pasibaigus turnyrui, jo nugalėtojams ir prizininkams buvo įteiktos Kultūros ir sporto skyriaus įsteigtos taurės. Specialius prizus įteikė ir „Melekso“ bendrovės vadovas.

Po turnyro MI kalbintas jo organizatorius Rimantas Zigmantas sakė, kad šis turnyras dar kartą patvirtino – tinklinio žaidimas, kuris prieš kelioliką metų rajone buvo itin populiarus, vėl atsigauna. Ypač jis pagyrė jaunuosius gimnazijos tinklininkus, kurie kasmet rungtyniauja vis geriau. Tai nemažas jų trenerio Viktoro Češulio nuopelnas, todėl jam „Melekso“ bendrovė paskyrė piniginę premiją ir asmeninę dovaną. Liko patenkintas šiuo turnyru ir svečių iš Vyžuonos komandos vadovas Algis Balaišis, pasak kurio šiame miestelyje yra gyvos tinklinio tradicijos, o jas tęsia dar visai neseniai buvę aktyvūs žaidėjai.

Autoriaus nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje