Skip to content

Grąžtai link mineralinio vandens jau įveikė daugiau nei pusę kelio

Kaip jau rašė MI, Ignalinoje, šalia UAB „Ignalinos vanduo“ gamybinės bazės (senojoje miesto vandenvietėje), nuo pernai metų lapkričio vidurio Vilniaus UAB „Artva“ pradėjo gręžti mineralinio vandens gręžinį. Kaip MI sakė šiuos darbus atliekančios brigados vyrai, šiuo metu vokiško agregato, įrengto ant automobilio platformos, grąžtai jau prasiskverbė į daugiau kaip 260 m gylį. Įveikta daugiau nei pusė kelio, nes mineralinis vanduo surastas ir bus išgaunamas iš maždaug 450 m gylio. Jeigu ir toliau, kaip iki šiol, bus palankios oro sąlygos ir patikimai veiks gręžimo agregatas, darbai turėtų būti užbaigti šį vasarį ar kovą.

UAB „Artva“ gamybos direktorius Vidas Stravinskas MI telefonu sakė, kad gręžimo darbus atlieka patyrusių specialistų brigada, kuri panašius užsakymus kokybiškai yra atlikusi įvairiuose Lietuvos rajonuose. Brigadoje triūsia ilgametis gręžinių meistras ukrainietis Vladimiras Polivoda, kuris nuo 1973 m. dalyvavo ne tik vandens, bet ir naftos bei akmens anglies paieškose šiauriniuose Rusijos rajonuose ir Sibire. Jau daugiau kaip dvidešimt metų Žemės gelmes gręžia ir Petras Šimkus. Tad yra tikimybė, kad ir šį gręžinį, jei tik leis orai, vyrai atliks per planuotą laiką.

Pasak gamybos direktoriaus, dabar sunku pasakyti, kokios koncentracijos bus iš gelmių išgautas mineralinis vanduo ir kokioms ligoms gydyti jis bus pritaikytas, tai paaiškės tik po laboratorinių tyrimų (išankstiniais tyrimų duomenimis, Ignalinos mineralinis vanduo turėtų būti reikiamos kokybės, ne prastesnis, nei dabar išgaunamas kituose Lietuvos kurortuose, jo druskingumas turėtų siekti apie 20–30 g/l). Viena aišku – kai iš gelmių bus išgautas mineralinis vanduo, Ignalinoje jau bus galima pradėti kurti gydyklą, kuri teiktų kurortines gydymo paslaugas (kartu su gydomuoju purvu). Tokios paslaugos – būtina sąlyga kurorto statusui gauti.

Autoriaus nuotr. Autoriaus nuotr. Autoriaus nuotr. Autoriaus nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje