Skip to content

Globojamiems rajono vaikams meras linkėjo gerų metų

MI informacija

Sausio 10 d. rajono meras Bronis Ropė aplankė N. Daugėliškio ir Didžiasalio globos namuose gyvenančius vaikus, taip pat mokyklos–darželio „Šaltinėlis“ Dienos socialinės globos skyriaus  auklėtinius. Meras vaikams palinkėjo gerų metų, kiekvienam įteikė po dovanėlę. Su įstaigų vadovais buvo aptarti metų planai ir darbai, veiklos perspektyvos.

Mokykloje–darželyje „Šaltinėlis“

Dienos socialinės globos skyriuje vaikai merą visada pasitinka labai šiltai, kiekvienas jų nori paspausti ranką, parodyti, ką moka ir sugeba. Meras pakviečiamas kartu šokti, dainuoti. Šiuo metu skyriuje prižiūrimi ir lavinami 16 negalią turinčių vaikų ir jaunuolių. Jiems reikalingas ypatingas rūpestis. Skyriaus darbuotojų pastangų dėka vaikai lavina savo sugebėjimus, pagal galimybes mokosi, sportuoja, muzikuoja. Nuo lapkričio skyrius laikinai persikėlė į pagrindines darželio patalpas. Nors vienoje grupėje visiems ir ankštoka, tačiau visi žino, kad jau labai greitai jie sugrįš į renovuotą pastatą, kur bus viskas nauja. Dabar kaip tik intensyviai vyksta vidaus remonto darbai. Iš projekto lėšų bus įsigyta naujų baldų, reikalingų priemonių, įrangos. Jau nupirktas labai reikalingas autobusiukas, taip pat sutvarkytos centro lauko aikštelės, šaligatviai, įrengtos pavėsinės, teritorija aptverta tvora. Meras vaikams ir centro darbuotojoms linkėjo sveikatos, smagių įkurtuvių bei kvietė bendradarbiauti su poliklinikos pastate taip pat greitai įsikursiančiais visuomenės sveikatos biuru, neįgaliųjų draugija, kitomis organizacijomis. 

Daugėliškyje

N. Daugėliškio vaikų globos namuose vaikai merui suvaidino spektakliuką, vėliau parodė savo kambarius, rankdarbius, gautus diplomus ir padėkas, pasakojo apie mėgstamą veiklą. Meras pasidžiaugė vaikų sugebėjimais, skatino juos stengtis ir kiekvienam sukurti tokį gyvenimą, apie kokį svajoja. Kiekvienam labai svarbu asmeniškai jam parodytas dėmesys, ištartas žodis, palinkėjimas. Tai ir yra  didžiausia tokių susitikimų prasmė. Buvo apžiūrėta ir virtuvė, valgomasis, pasidomėta, ką vaikai valgo. Įdomu tai, kad čia virėja dirba viena buvusi šių globos namų auklėtinė.

Šie globos namai, kur dabar gyvena 25 vaikai, taip pat laukia didelių permainų. Globos namus planuojama perkelti į N. Daugėliškio mokyklos buvusio bendrabučio pastatą. Direktorė Ona Rimšelytė džiaugėsi jau pasirašiusi projekto finansavimo sutartį. Statybos darbai prasidės kitais metais, dabar vyksta dokumentacijos rengimas, projektavimas. Tikimasi, kad vaikai turės erdvesnius ir dar jaukesnius namus, galės gyventi šeimynomis.    

Merui Daugėliškyje buvo padovanotas saldainių medis. „Labai gražus tas medis, tačiau ne jūs man, o aš jums turiu dovanoti dovanas“, – dėkodamas sakė meras.        

Didžiasalyje

Čia vaikų globos ir socialinės paramos šeimai centre skambėjo muzika, buvo parodyta nuotaikinga programėlė. „Per šias šventes sulaukėme kiek mažiau svečių, tačiau meras aplanko mus kasmet“, – sakė direktorius Mamertas Papšys. Jis pasidžiaugė, kad pernai iš projektinių lėšų buvo įsigytas ir salėje sumontuotas projektorius bei ekranas, taip pat nupirkti nauji televizoriai. Meras vaikams įteikė dovanėlių ir  pasidžiaugė, kad čia visi taip draugiškai gyvena, moka linksmintis, turi puikias buities sąlygas, rūpestingus auklėtojus bei vadovus. Kartu su vaikais meras apžiūrėjo jų kambarius, kiekvienos šeimynos virtuvėles, poilsio patalpas, užsuko į valgyklą bei skatino vadovą ir auklėtojas daugiau dėmesio skirti vaikų socialinių įgūdžių formavimui, kad jie geriau pasirengtų savarankiškam gyvenimui.

Kaip sakė direktorius M. Papšys, vaikai tvarkosi savo kambarius, padeda dirbti valgykloje, nuo 12 metų jie turi patys išsilyginti drabužius. Didžiasalio globos namuose dabar gyvena 28 vaikai, dar 15 lanko čia veikiančią dienos grupę.

Autorės nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje