Skip to content

Kelių policija informuoja

MI informacija

Ignalinos rajono policijos komisariatas ir Kelių tarnyba informuoja, kad siekiant sumažinti avaringumą ir užtikrinti eismo saugumą, Ignalinoje, Ateities ir Geležinkelio gatvių sankryžoje, praėjusią savaitę buvo įrengtas naujas kelio ženklas. Prieš sankryžą, važiuojant nuo „AB Suskystintos dujos“ Ignalinos suskystintų dujų degalinės, pastatytas kelio ženklas „Stop“ (Kelių eismo taisyklių (KET) 1 priedo 204 ženklas).

Administracinių teisės pažeidimų kodekso 124¹str. 2 d. numatyta, kad Kelio ženklų ar ženklinimo nesilaikymas, taip pat vairuotojų pareigų pėstiesiems nevykdymas, važiavimas šaligatviu, veja ar pėsčiųjų (dviračių) taku, KET nustatytos įspėjamųjų signalų naudojimo tvarkos pažeidimas, draudimo vairuotojams naudotis mobiliojo ryšio priemonėmis, kai jomis naudojamasi rankomis (išskyrus atvejus, kai stovinčios transporto priemonės variklis išjungtas) nesilaikymas, vairuotojų apsisukimas pėsčiųjų perėjose, tuneliuose, ant tiltų, estakadų, viadukų ir po jais, tolimųjų šviesų neperjungimas į artimąsias šviesas tamsoje, likus iki priešpriešiais atvažiuojančios transporto priemonės mažiau kaip 150 m, važiavimo automagistralėse, taip pat žmonių vežimo taisyklių pažeidimas – užtraukia baudą vairuotojams nuo vieno šimto iki trijų šimtų litų.

Jei Jums buvo paskirta administracinė nuobauda (bauda), ją galite sumokėti bet kuriame banko ar pašto skyriuje arba banko kortele – rajono policijos komisariate. Jei bauda mokama pavedimu iš banko sąskaitos, priklausančios kitam, ne administracinėn atsakomybėn traukiamam asmeniui, būtina nurodyti pažeidėjo vardą, pavardę ir asmens kodą.

Pagal šiuo metu galiojančių teisės aktų reikalavimus, Jums paskirtos administracinės nuobaudos (baudos) pažeidimo vietoje sumokėti grynaisiais pinigais – NEGALIMA.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje