Skip to content

Lyderiai išsaugojo savo pozicijas

Kultūros ir sporto centro Sporto skyrius šeštadienį Č. Kudabos pagrindinės mokyklos mažojoje sporto salėje surengė rajono stalo teniso pirmenybes, kuriose dalyvavo 5 moterys ir 14 vyrų iš Dūkšto, Didžiasalio, Vidiškių, Linkmenų ir Ignalinos.

Tarp moterų čempionės vardą gynė didžiasalietė Anastasija Skunčikaitė, kuri studijuoja teisę Mykolo Romerio universitete. Nors mergina sakė, kad treniruotėms neturi daug laiko, bet prie žaliojo stalo ji žaidė patikimai ir varžovėms nepavyko prieš ją laimėti nė vienos patrijos. Kiek rimčiau jai pasipriešino rajono rinktinės narė mokytoja Danutė Gotovskienė, taip pat stipriausia rajono šachmatininkė Žibutė Čepulienė, kurios iškovojo sidabro ir bronzos medalius, o čempionės vardą vėl apgynė didžiasalietė. Pagirtinai žaidė ir gimnazistės Guoda Čeponytė bei Viltė Cicėnaitė. Beje, G. Čeponytei vieną partiją pavyko laimėti prieš D. Gotovskienę, o dvi – prieš Ž. Čepulienę.

Daug atkakliau ir įdomiau vyko vyrų dvikovos ne tik pogrupiuose, bet ir pirmenybių finalinėse šešiukės varžybose. Kaip ir buvo manyta, nuo pat jų pradžios sėkmingiausiai rungtyniavo rajono rinktinės kapitonas Marius Daubaras. Tiesa, jis sakė, kad beveik metai rankose nelaikė raketės, bet ilgametė patirtis lyderiui padėjo išsaugoti pasitikėjimą savo jėgomis, nors šįkart kai kurie varžovai jam atkakliai priešinosi. Pasak jo, rimčiausiai jam pasipriešino dešimtos klasės moksleivis iš Dūkšto vidurinės mokyklos Karolis Alėjūnas, kuris laimėjo dvi partijas ir tik penktoje partijoje jį pavyko palaužti. Atkakliai jam pasipriešino ir Arūnas Labutis. Tad M. Daubarui teko gerokai paprakaituoti, ginant stipriausio rajono stalo tenisininko vardą ir iškovoti aukso medalį. Sidabro medalį pelnė Ignalinos AE apsaugininkas A. Labutis, o bronzos – moksleivis iš Dūkšto K. Alėjūnas. Prizininkams šįkart rimtai pasipriešino ir didžiasalietis A. Skunčikas.

Pasak kai kurių pirmenybių dalyvių, ankstesniais metais, kai stalo tenisininkams vadovavo švenčionėliškis Vladimiras Sarkanas, šis žaidimas buvo labiau išpopuliarėjęs, ypač tarp moksleivių. Iš dalies, V. Sarkano dėka rajono rinktinei pavyko iškopti net į Lietuvos trečiosios lygos pirmenybes. Tačiau pastaraisiais metais šio patyrusio trenerio paslaugų kažkodėl buvo atsisakyta, ignaliniečiai, mėgstantys šį žaidimą, jau nebeturi ir kur ir treniruotis. Matyt, tuo privalėtų pasirūpinti savivaldybės Švietomo, kultūros ir sporto skyrius, nes Ignalinoje yra net trys sporto salės. O ir inventoriaus yra pakankamai.

Po šių pirmenybių suburta rajono stalo tenisininkų rinktinė, kuri jau šio mėnesio pabaigoje gins rajono garbę „Žalgiriados“ žaidynėse.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje