Skip to content

Žiemos ralis kliudys ir mūsų rajoną

MI informacija

Sausio 28 d., Utenoje startavusios greičiausios žiemos šventės „Halls Winter Rally 2012“ trasos atkarpa pirmąkart nutįs ir mūsų rajono teritorija, ji eis nuo Stripeikių kaimo link Ginučių. Ralio dieną dvylikoje greičio ruožų organizatoriai pasiūlys aštuonias žiūrovų zonas, įrengtas įspūdingiausiose trasų vietose. „Halls Winter Rally 2012“ startuos 80 dalyvių iš septynių šalių.

„Halls Winter Rally 2012“ startas bus duotas žiūrovų pamėgtame ir puikiai pažįstamame pirmajame-antrajame greičio ruože, einančiame pro Alių, Biliakiemio bei Šeduikių gyvenvietes. Čia įsikūrusios ir dvi didžiausią infrastruktūrą turinčios žiūrovų zonos A ir B, kuriose sušalti neleis dideli laužai, o šalia įsikūrę prekybininkai pasiūlys maisto bei gėrimų. Minėtose žiūrovų zonose veiksmas vyks visą dieną – nuo 8 iki 16 val., nes pro jas dalyviai iš viso pravažiuos net keturis kartus. Naujovė šiame greičio ruože – nauja atkarpa, einanti palei Politiškių ežerą iki sankryžos į Tauragnus. Vėliau dalyviai patrauks į visiškai naują greičio ruožą, startuosiantį Sėlės gyvenvietėje, ir eisiančiame pro Stripeikius Ginučių link (tai turėtų vykti tarp 8.45 ir 9.30 val., o trasa bus uždaryta jau nuo 6.30 val. ryto. Geriausia vieta stebėti yra maždaug už puskilometrio nuo Sėlės link Stripeikių, ten žiūrovams įrengta speciali vieta). Tai pats techniškiausias ralio greičio ruožas, kuriame tiksli stenograma konkurencingam rezultatui pasiekti dalyviams bus būtinas atributas.

Iki serviso lenktynininkai įveiks penktąjį ir šeštąjį ruožus, kurie sutampa su pernai metais buvusiaisiais, tačiau šiemet lenktynių kryptis pakeista į priešingą, todėl lenktynininkams tai visiškai skirtingas greičio ruožas. Veiksmas jame vyks nuo 9.50 val. iki 13 val. Čia įrengtos dvi žiūrovų zonos, turinčios patogų privažiavimą nuo kelio Kuktiškės–Utena. Pasiekus jo finišą ralis įpusės, o dalyviai patrauks į serviso zoną, įsikursiančią aikštėje šalia Utenos daugiafunkcinio sporto komplekso. Žiūrovams tai puiki proga iš arti pamatyti lenktyninę techniką bei savo favoritus.

Atgavę jėgas ir suremontavę lenktyninius automobilius, dalyviai skubės dar į šešis greičio ruožus.

Daugiau informacijos – http://www.winterrally.lt

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje