Skip to content

Žydinti ir prisiminimais alsuojanti paroda

MI informacija

Rajono savivaldybės Viešojoje bibliotekoje pristatyta septintoji personalinė ignalinietės Nijolės Trinkūnienės tapybos darbų paroda. Ignalinos kraštas gali didžiuotis, turėdamas profesionalią dailininkę, čia gimusią ir augusią, čia brandinančią savo talentą, meno paslapčių mokančią vaikus ir jaunimą, aktyviai dalyvaujančią įvairiuose pleneruose, projektuose. Daugybė jos paveikslų padovanoti, puošia įvairių įstaigų erdves, iškeliavę į kitus miestus ir užsienį. 

Gimė Nijolė Triburčių kaime. Jos asmenybę užgrūdino sunkūs ūkio darbai, sportas didino ištvermę, mokė siekti tikslų. Vienas jų išsipildė pačia gražiausia forma. Moteris  atrado save dailėje. Visada jautė turinti tą ypatingą grožio pajautimo gyslelę, mėgo piešti. Palikusi sportą, džiaugsminga širdimi pasinėrė į meno pasaulį. Šiuo metu N. Trinkūnienė vadovauja Ignalinos kultūros ir sporto centro Dailės studijai, dirba dailės mokytoja Vidiškių gimnazijoje. Jos mokinių darbai puikiai vertinami konkursuose ir parodose. Nors kūrybą ir mokytojavimą suderinti nėra lengva, tačiau dailininkė sugeba surasti laiko savo didžiajai aistrai.

Retai į parodas susirenka tiek daug žmonių. Nijolė visada surenka pilnas sales. Tai rodo, kad ji tikrai yra mylima, o jos talentas vertinamas. Pirmiausia ši nuolat besišypsanti moteris žavi nepaprasta asmenybės šviesa – jos atvirumas, jausmingumas, optimizmas, meilė gyvenimui ir žmogui tiesiog spinduliuoja. „Šiandien man labai didelė ir jaudinanti šventė. Tiek žmonių mane palaiko, tiek pagalbos ir nuoširdaus rūpesčio bei dėmesio sulaukiu. Esu visiems be galo dėkinga…“, – sakė autorė. Ji pristatė savo paveikslus, pavadinusi juos ignalinietiškais, saugančiais  nuostabias akimirkas, brangius susitikimus, gerą sutiktų žmonių energetiką.

„Kartais imu ir pasidarau sau vieno dailininko dviejų dienų plenerą. Prisimenu, kaip tapiau N. Daugėliškyje, kaip šiltai bendravau su gyventojais. Buvau ir pamaitinta, ir pamigdyta. Tapau tikra Mokyklos gatvės įžymybe…“, – pasakojo dailininkė.

Renginį vedė jos kolegė, draugė ir pirmoji kritikė – keramikė Aldona Jakubovskienė. Ji džiaugėsi autorės kūrybiškumu ir produktyvumu. Parodoje eksponuojami 22 darbai. Paveiksluose – gražiausi peizažai, brangiausios vietos, Dringio, Gaveikėnų, Jonalaukio vaizdai, kaimų sodybos, bažnyčios, žydintys sodai ir gėlių žiedai, ypač nuostabios ryškiaspalvės romantiškosios aguonos. „Aguonos mane tiesiog žavi, vis negaliu atsispirti jų grožiui ir trapumui“. Šilumą spinduliuojantys paveikslai negali nežavėti.

Į parodos atidarymą susirinko tikrieji autorės talento gerbėjai, gausus būrys mokinių bei draugų. Autorę sveikino rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyresn. specialistė Rasa Juodagalvienė, Kultūros ir sporto centro metodininkė Tatjana Striukova, Vidiškių gimnazijos direktorė Jūratė Sveikauskienė ir pavaduotoja Diana Simaškienė, Ignalinos menininkai Jonas Grunda ir Gintaras Černius, jos mokiniai, kolegos ir bičiuliai.  

Nijolė tarp gėlių žiedų ir pati tiesiog žydėjo, maudėsi dėmesio, šypsenų ir šiltų linkėjimų jūroje, klausėsi  krikšto dukters Editos dovanotos muzikos, braukė džiaugsmo ašaras kartu su sesute Laima…

Parodą galima aplankyti iki vasario 10 dienos.

J. Baltakio nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje