Skip to content

Piotras Bukinas – Žalgiriados čempionas

Nors praėjusį savaitgalį termometro stulpelis abi dienas buvo nukritęs žemiau 20 laipsnių Celsijaus šalčio, bet visose Žiemos sporto centro trasose buvo „karšta“, nes čia vyko „Žalgirio“ sporto draugijos žiemos žaidynių kalnų slidininkų, slidinėjimo kroso ir snieglentininkų varžybos, kurios tarp dalyvių ir žiūrovų sukėlė daug aistrų.

Ignaliniečių akiratyje buvo kalnų slidininkų komandos startai, nes pastaraisiais metais jie šauniai varžosi su stipriausiais ir labiau patyrusiais varžovais iš Kauno ir Vilniaus. Ir šįkart jie savo gerbėjų nenuvylė. Jau pirmąją varžybų dieną, kai buvo varžomasi slalomo milžino rungtyje, vėl pradžiugino komandos lyderis Piotras Bukinas. Jis po metų pertraukos 21–39 metų dalyvių grupėje aplenkė visus varžovus, iškovodamas aukso medalį ir susigrąžindamas Žalgiriados čempiono vardą. Nedaug trūko, kad tarp moterų toje pat amžiaus grupėje čempionės vardą iškovotų ir Milda Laužikaitė, bet šį kartą ją vos keliomis sekundėmis aplenkė vilnietė, todėl teko tenkintis sidabro medaliu.

Šauniai rungtyniavo ir kiti Ignalinos komandos dalyviai. Pagyrimo nusipelnė savivaldybės Sveikatos priežiūros biuro vedėja Edita Ryliškienė, kuriai pritrūko vos kelių sekundžių, kad vėl patektų tarp prizininkių, nes ankstesnėse Žalgiriados varžybose ji buvo iškovojusi sidabro bei bronzos medalius. Aukštą 7 vietą užėmė Audrius Berčys. Tokią pat vietą tarp veteranų iškovojo ir aistringas žiemos sporto mėgėjas ir trečią kartą Žalgiriadoje dalyvavęs LESTO Ignalinos klientų aptarnavimo centro vadovas Raimundas Guoga. Kiek prasčiau sekėsi jauniausiam ignaliniečių komandos dalyviui Artūrui Grundai, kuris trasoje griuvo.

Ir antrąją Žalgiriados dieną, kai buvo varžomasi paprastojo slalomo rungtyje, vėl pasižymėjo ignaliniečiai. Sidabro medaliu pasipuošė E. Ryliškienė, kuri šįkart liko patenkinta, kad pavyko reabilituotis už pirmos dienos nesėkmę. M. Laužikaitė trasoje suklydo, bet sugebėjo „išplėšti“ bronzos medalį. Tarp vyrų aukštą ketvirtą vietą užėmė Martynas Daugirdas.

Pasak kalnų slidininkų komandos vadovo Manto Ilgūno, jeigu, kaip ankstesnėse žaidynėse, būtų sumuojami komandiniai rezultatai, tai ignaliniečiai rajonų grupėje būtų užtikrintai laimėję pirmąją vietą.

Mūsiškiai pagirtinai kovojo ir slidininkų kroso bei snieglentininkų varžybose. Ateinantį savaitgalį Žalgiriadoje kovos lygumų slidininkai. Ignaliniečiai šioje rungtyje jau ne kartą yra tapę čempionais. Tad tikimasi, kad ir šįkart jie neužleis pirmaujančių pozicijų.

Autoriaus nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje