Skip to content

Po Lietuvą išsibėgiojo verslo „gazelės“. Trys jų „atbėgo“ ir į mūsų rajoną

Jau aštuntus metus „Verslo žinios“ vykdo tarptautinį projektą „Gazelė“: lanko Lietuvos regionų verslininkus, ieško sėkmingo smulkaus verslo pavyzdžių, sėkmingiausiai dirbančius apdovanoja. Projekto ir apdovanojimų simboliu pasirinkta greita, veržli ir grakšti antilopė gazelė. Pagerbiamos per pastaruosius 4-erius metus sparčiausiai augusios Lietuvos įmonės. Šiemet apdovanojimų ceremonija vyko „Litexpo“ rūmuose, joje dalyvavo ir Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė.

„Sunkmetį pavertėte savo ir visos Lietuvos galimybe. Tai, kad esate čia, rodo, kad bandyti buvo ir bus verta. Atrodo, kuo blogiau, tuo labiau susikaupiate ir tuo jūsų čia daugiau susirenka. Taigi tokius kaip jūs palaikysiu“, – renginyje „Metų „Gazelė“ 2011“ sakė Prezidentė D. Grybauskaitė.

Šalies vadovės teigimu, smulkusis ir vidutinis verslas yra valstybės vidaus produkto varomoji jėga, o į apdovanojimus kandidatavusių įmonių pelno rodikliai puikiai tai įrodo.

Pirmoje eilėje pirmas iš kairės sėdi UAB „Dagesta“ direktorius Stasys Pečiūra.

Šiemet „gazelės“ kriterijus pagal 2007–2011 m. pardavimų pokytį atitiko 279 Lietuvos bendrovės, tarp jų ir trys iš mūsų rajono: UAB „Dagesta“ (vad. Stasys Pečiūra, 97 vieta bendrame sąraše, pokytis 102,13 proc.), UAB „Birvėtos tvenkiniai“ (vad. Edita Brukštuvienė, 120 vieta, pokytis 80,20 proc.) ir AB „Imeda“ (vad. Vytautas Kajėnas, 241 vieta, pokytis 17,52 proc.).

Ryškiausia šiame būryje – slidžių lazdų gamintoja iš Ukmergės UAB „Swix Sport Baltic“. Šios įmonės apyvarta 2010 m., palyginti su 2007 m., išaugo daugiau nei 1000 proc. Iš artimesnių kaimynų 63-oje vietoje Visagino UAB „Baltijos informacinės sistemos“ (vad. Kastytis Butkus, pokytis 147,45 proc.).

Daugiau: CRM SISTEMA

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje