Skip to content

Buvęs mokytojas nuteistas už pasipriešinimą pareigūnams

MI informacija

Pernai balandžio 4 d. 21.30 val. Ignalinoje, iš automobilio šalia Laisvės a. buvo garsiai leidžiama muzika, o joje sėdintys asmenys nevykdė policijos pareigūnų reikalavimų ją pritildyti bei atsisakė išlipti iš automobilio. Už minėtus pažeidimus į policijos komisariatą buvo pristatyti du neblaivūs ignaliniečiai – Virginijus Kačka ir neblaivus (tikrintis girtumą atsisakė) Julius Mudėnas. Pastarasis tuo metu dirb N. Daugėliškio vidurinės mokyklos fizinio lavinimo mokytoju. Abu vyrai nevykdė policijos pareigūnų reikalavimų, jiems priešinosi bei iškeikė juos necenzūriniais žodžiais, todėl buvo sulaikyti ir išsiblaivinti policijoje.

Buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasipriešinimo policijos pareigūnams pagal BK 286 str., kuriame už tokį elgesį numatyti viešieji darbai arba bauda, arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

2011 m. gruodžio 13 d. Ignalinos rajono apylinkės teismo nuosprendžiu ignalinietis J. Mudėnas už nusikaltimą, numatytą Baudžiamojo kodekso 286 str., nuteistas viešaisiais darbais vieneriems metams, įpareigojant neatlygintinai dirbti visuomenės labui po 30 valandų per mėnesį ir per bausmės laiką atlikti 360 valandų viešųjų darbų.

19-mečiui ignaliniečiui V. Kačkai baudžiamoji byla buvo nutraukta pagal Baudžiamojo proceso kodekso 212 str. 6 d. (įtariamasis pagal laidavimą perduotas asmeniui, kuris vertas teismo pasitikėjimo). 19-mečiui nustatytas vienerių metų laidavimo terminas, jis perduotas savo tėvo atsakomybėn.

2011 m. rajono policijos komisariate buvo pradėti 4 ikiteisminiai tyrimai dėl pasipriešinimo pareigūnams. Su agresyviai nusiteikusių, dažniausiai neblaivių asmenų pasipriešinimu pareigūnams tenka susidurti gana dažnai, todėl tokiais atvejais ne tik primenama apie įstatymų numatytą baudžiamąją atsakomybę, bet ir vis dažniau tenka ją taikyti tiems, kurie, panaudodami fizinį smurtą, nevykdo teisėtų pareigūnų reikalavimų ir trukdo atlikti valstybės tarnybos pareigas.

Mėgėjai nepaisyti teisėsaugos pareigūnų nurodymų prieš jiems atsikirtę ar juolab pabandę priešintis, turėtų gerai pasvarstyti, kiek gali kainuoti išsprūdęs keiksmažodis ar dviprasmiškas gestas.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje