Skip to content

Sporto panorama

 

Sėkmingas Tomo startas

Gera žinia atskriejo iš Serbijos, kur vyksta Europos biatlono čempionatas. Jame sėkmingai startavo ignalinietis Tomas Kaukėnas. Jis, rungtyniaudamas su stipriausiais senojo žemyno šaudančiais slidininkais, 20 km distancijoje, tik kartą suklydęs šaudykloje, užėmė aukštą vienuoliktą vietą tarp startavusių 72 biatlonininkų.

Modestui Vaičiuliui – sidabras

Žiemos sporto centro šaudykloje dvi dienas vyko Lietuvos slidinėjimo čempionato pirmojo turo varžybos, kuriose dalyvavo ir grupė ignaliniečių

Pirmąją čempionato dieną, kai slidininkai trasose varžėsi klasikiniu būdu, nė vienam iš jų nepavyko patekti tarp prizininkų. Aukščiausią šeštąją vietą bendroje įskaitoje užėmė Tautvydas Strolia, o jaunimo grupėje jis finišavo ketvirtas. Į dešimtuką dar pateko Julius Kardelis.

Antroji varžybų diena, kai slidininkai rungtyniavo laisvu stiliumi, ignaliniečiams buvo sėkmingesnė. 10 km distancijoje sidabro medalį pelnė Modestas Vaičiulis. Pastaruoju metu dėl sveikatos sutrikimo jis negali startuoti visa jėga, todėl ir šįkart pirmenybę užleido anykštiečiui Lukui Jakeliūnui. Šeštąją vietą užėmė T. Strolia, o septintą – J. Kardelis.

Antrąją čempionato dieną jėgas išbandė ir trys KS centro Sporto skyriaus trenerių auklėtinės merginos. Aukščiausią dvyliktą vietą užėmė Simona Vapsvaitė.

Beje, kaip buvo skelbta, šį savaitgalį buvo numatyta Ignalinoje surengti Žalgiriados slidininkų varžybas, tačiau dėl stipraus šalčio jos nukeltos į kitą savaitgalį. Dėl tos pačios priežasties neįvyks ir Lietuvos biatlono čempionatas.

Laimėjo Ignalinos gimnazistai

Ignalinos sporto ir pramogų arenoje vyko rajono bendrojo lavinimo mokyklų svarsčių kilnojimo varžybos, kuriose dalyvavo 16 moksleivių iš Ignalinos gimnazijos ir Daugėliškio vidurinės mokyklos. Komandinėje įskaitoje nugalėtojais tapo Ignalinos gimnazistai, surinkę 294 taškus. Jie ir iškovojo teisę rajono garbę ginti zoninėse varžybose, kurios vyks Švenčionyse. Individualioje įskaitoje pagal svorių kategorijas šešias pirmas vietas iškovojo gimnazistai, dvi – daugėliškėnai.

Absoliučiu varžybų nugalėtoju tapo pastaraisiais metais sėkmingai rungtyniaujantis ignalinietis Dovydas Bučelis. Jis du po 16 kg sveriančius svarsčius abiem rankomis išstūmė 87 kartus, o pasikeičiant rankomis išrovė 260 kartų. Lyderiui rimtai pasipriešino tik lengvesnėje svorio kategorijoje daugėliškėnas Mantvydas Grabauskas, svarsčius išstūmęs 115 kartų ir aplenkės D. Bučelį.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje