Skip to content

Dovilė Mikoliūnaitė – Lietuvos plaukimo sporto meistrė!

MI informacija

 

Vasario 10–11 d. Alytuje vyko Lietuvos jaunių plaukimo žiemos pirmenybės. Šiose varžybose dalyvavo 16 Ignalinos kultūros ir sporto centro plaukikų.

Puikiai šiose pirmenybėse pasirodė geriausia mūsų plaukikė, Ignalinos rajono gimnazijos pirmokė Dovilė Mikoliūnaitė.Pirmąją varžybų dieną ji aplenkė visas varžoves savo ne pagrindinėje 200 m krūtine rungtyje, pagerino asmeninį bei rajono rekordą net 8 sek. (rezultatas – 2 min. 42,56 sek.). Antrąją dieną Dovilė plaukė dvigubai trumpesnę, 100 m krūtine, distanciją. Čia ji finišavo taip pat pirma ir net 4 sek. aplenkė savo artimiausią konkurentę iš Kauno plaukimo mokyklos. Dovilės rezultatas – 1 min. 13,70 sek. – ne tik naujas asmeninis bei rajono rekordas, bet ir Lietuvos plaukimo sporto meistrės normatyvas. Po šių varžybų mūsų plaukikė tapo reali kandidatė į Lietuvos rinktinę, atstovauti Europos jaunių plaukimo čempionate, kuris vyks šią liepą Antverpene (Belgija).

Dar vieną aukso medalį šiose varžybose iškovojo Marius Baranovskis. Jis 200 m peteliške įveikė per 2 min. 21,79 sek. Beje, kartu su Mariumi ant aukščiausio pakylos laiptelio užlipo Vilniaus vandens sporto mokyklos auklėtinis, parodęs lygiai tokį pat rezultatą. Nepasisekė Mariui dvigubai trumpesnėje 100 m peteliške rungtyje, kur mūsų sportininkas būtų iškovojęs sidabro medalį. Prieš starto signalą Marius sujudėjo ant bokštelio ir buvo diskvalifikuotas už starto taisyklių pažeidimą.

Asmeninius bei rajono rekordus taip pat gerino Eimantas Mačėnas (100 ir 200 m nugara rungtyse užėmęs 4 ir 5 vietas) ir Joelis Aškinis (200 ir 100 m krūtine rungtyse 9 ir 13 vietos). Kombinuotoje 4×100 m estafetėje aukštą penktąją vietą tarp 17 komandų iškovojo mūsų berniukų ketveriukė (Eimantas Mačėnas, Joelis Aškinis, Marius Baranovskis, Grigorij Pavkin).

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje