Skip to content

Kol kas – 1:1. Viską lems trečiosios rungtynės

Prasidėjo Lietuvos regionų krepšinio lygos (RKL) čempionato atkrentamosios varžybos. „Ignalinos“ komanda, rungtyniavusi „Rytų“ diviziono B pogrupyje, po apmaudžių pralaimėjimų abiems Marijampolės komandoms, turnyrinėje lentelėje iš penktos vietos nukritusi į septintąją, tad atkrintamąsias varžybas pradėjo su stipriais, „Vakarų“ diviziono A pogrupyje rungtyniavusiais Kauno „Tornado KM“ krepšininkais.

Pirmąsias rungtynes ignaliniečiai žaidė išvykoje. Kaip MI papasakojo komandos vadovas Artūras Česliokas, varžybos vyko darbo dieną, todėl į Kauną galėjo išvykti vos 6 žaidėjai, tarp kurių nebuvo ir pagrindinių lyderių. Todėl prieš jaunuosius krepšinio mokyklos auklėtinius, tarp kurių rungtyniavo ir keli studentai, nepavyko kiek rimčiau pasipriešinti ir pralaimėta net 41 taško skirtumu (59:102).

Atsakomoji dvikova tarp šių komandų praėjusį šeštadienį jau vyko Ignalinoje. Sunku buvo patikėti, kad ignaliniečiams pavyks atsirevanšuoti už triuškinantį pralaimėjimą ir išlyginti dvikovos rezultatą. Tai iš dalies jau patvirtino ir pirmasis kėlinys, kurį net 26 taškų skirtumu laimėjo svečiai. Bet po pertraukos komandos pasikeitė vaidmenimis. Aikštelės šeimininkai tarsi atsibudo iš letargo miego ir pradėjo žaisti taip, kaip jie sugeba. Aktyvios gynybos ir rezultatyvių atakų dėka jie antrą kėlinį laimėjo 31:16. Ir po ilgosios pertraukos ignaliniečiai rungtyniavo pakiliai, sugebėję ne tik išlyginti rezultatą, bet ir persverti savo naudai. Svečiai, pajutę, kad gali neišvengti pralaimėjimo, paskutiniame ketvirtyje sukruto ir jo pabaigoje pradėjo pirmauti. Ignaliniečiai vis dėlto neleido jiems atitrūkti ir rezultatas kelis kartus buvo išlygintas. Prasidėjus paskutinei rungtynių minutei, Donatui Janavičiui po tolimo metimo pavyko vienu tašku persverti rezultatą ignaliniečių naudai. Likus vos daugiau kaip 7 sek., svečiai dar galėjo ataką užbaigti taikliai, bet suklydo, o Marius Valkauskas dar sugebėjo pelnyti du taškus. Ignaliniečiai džiugiai šventė pergalę 78:75, už ką žiūrovai jiems atsidėkojo gausiais plojimais. Trenerio Manto Ilgūno nuomone, tai buvo pačios atkakliausios ir gražiausios ignaliniečių rungtynės šiame čempionate, nes visi žaidėjai, pasirodę aikštelėje, žaidė atsidavę ir parodė, ką jie sugeba.

Prie šios pergalės svariausiai prisidėjo D. Janavičius, pelnęs 25 taškus. Kadangi atkrintamosios varžybos vyksta iki dviejų pergalių, o šios dvikovos rezultatas tapo lygus, todėl dar šią savaitę komandoms teks žaisti trečiąsias rungtynes Kaune.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje