Skip to content

Kaip laputė gaidieną perka

MI informacija

Mūsų rajono ir gretimų rajonų skelbimų lentos prikabinėtos reklaminių skelbimų, kviečiančių parduoti turimą sidabrą ir auksą. Kiek bus mokama už vieną gramą, nėra parašyta.

Atrodo, už 1 g gryno sidabro geradėjai moka po 1 Lt. O už prastesnės prabos sidabrą, žinoma, mažiau. Internete ieškojau tikrų sidabro kainų. 1 g gryno sidabro kainuoja beveik 3 Lt. Štai tau ir „geradėjai“.

Bet ne tai baisiausia. Įsivaizduokime, kad aš superku dailininkų paveikslus. Atneša man Rembranto paveikslą, nutapytą ant jau spėjusios apgesti drobės. Sumoku už drobę 2 Lt (pigiausio alaus butelio kaina). Bet tas paveikslas kainuoja milijonus. Paveikslo esmė juk – ne ta drobė.

Panašiai yra ir su monetomis. Vienas pavyzdys. Už sidabrinį rublį su Petru I supirkėjai duos gal 20 Lt. Bet šis rublis kainuoja 5–10 kartų brangiau! Šitos monetos esmė yra ne sidabras, kaip metalas. Rusai už tokį rublį nepagailėtų pinigų (carą Petrą I jie laiko vos ne šventuoju).

Taigi, monetos kaina – ne vien sidabro, iš kurio pagaminta moneta, kaina. Kaip ir su dailininkų drobėmis.

Skelbimuose sakoma: „gaminių įvertinimas nemokamas!“

Tarkim, lapė atėjo į turgų pirkti gaidienos. Pati ji vertina gaidieną (2–3 centai už gaidį), pati ir nusiperka. Štai ko vertas „gaminių įvertinimas nemokamas!“

Ignaliniečiai, būkite atsargūs! Naujai apsireiškę geradariai, pasinaudodami mūsų dar menka patirtimi šioje srityje, vidury baltos dienos nori mus švelniai tariant – apšvarinti.

P. S. Prieš keliolika metų už kapeikas vokiečiams atidavėme varį, aliuminį, retuosius metalus. Dabar sidabro ir aukso eilė?

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje