Skip to content

Slidininkai liko ištikimi pergalių tradicijai

Praėjusį savaitgalį Žiemos sporto centre dvi dienas vyko „Žalgirio“ sporto draugijos žiemos žaidynių slidininkų varžybos, kurios visuomet sukelia daug emocijų. Šįkart, dėl vis dar neatslūgstančio šalčio, į jas buvo susirinkę kiek mažiau dalyvių, negu ankstesniais metais, bet tarp jų kova dėl žaidynių medalių vyko atkakliai.

Pirmąją varžybų dieną vyko individualios lenktynės tarp įvairaus amžiaus slidininkų skirtingose trasose.

Tarp moterų dėl įvairių priežasčių rajono garbę gynė tik viena slidininkė – Rima Gruodienė. Prieš kelerius metus ji sėkmingai varžėsi su stipriausiomis Lietuvos slidininkėmis. Bet šį kartą ji į startą stojo beveik po penkių metų pertraukos, nes augino sūnų. Todėl varžytis su nuolat besitreniruojančiomis varžovėmis buvo nelengva. Tačiau ji įrodė, kad atgauna jėgas ir 5 km lenktynėse iškovojo sidabro medalį, pralaimėjusi tik vilnietei Jurgitai Krinickienei. Kitose amžiaus grupėse žaidynių čempionėmis tapo visaginietė Julija Kaznačenko, panevėžietė Vilma Rudzinskaitė ir zarasiškė Svetlana Gilienė.

Vyrų varžybos kovos visose penkiose dalyvių grupėse vyko dar atkakliau ir įdomiau. Tarp 30 dalyvių dėl apdovanojimų varžėsi ir 7 ignaliniečiai. Jauniausių slidininkų grupėje vėl, kaip ir ankstesnėse lenktynėse, nepralenkiamas buvo  mūsiškis Vitalijus Afanasjevas, kuris daugiau kaip 2 min. aplenkė pagrindinį varžovą iš Elektrėnų Simoną Narvydą. Nedaug trūko, kad bronzos medalį laimėtų ir ignalinietis Vadimas Stefanskis, nuo vilniečio Jurijaus Levko atsilikęs vos 8 sek..

Antrą aukso medalį ignaliniečių komandai iškovojo senjorų grupėje startavęs Žiemos sporto centro direktorius Bronislovas Cicėnas, nepaisant užimtumo dar kartą įrodęs, kad savo „parakinėje“ turi pakankamai sauso parako. Jis 5 km lenktynėse užtruko tik kiek daugiau, kaip 14 min. ir po finišo sakė, kad šis rezultatas yra geresnis, negu ankstesnėse žaidynėse. Vertas pagyrimo ir kitas ignalinietis, LESTO Ignalinos klientų aptarnavimo centro vadovas Raimondas Guoga, tarp savo bendraamžių užėmęs aukštą ketvirtąją vietą. Jis, beje, tokią pat vietą užėmė ir kalnų slalomo varžybose, kurios vyko prieš dvi savaites.

Kaip įprasta, labiausiai buvo laukiamos komandų estafečių varžybos, kurios vyko antrą dieną. Per dešimt pastarųjų žaidynių metų, ignaliniečių komanda tik kartą neiškovojo aukso medalių, todėl buvo tikimasi, kad ir šįkart nebus pažeista įprasta tradicija, nors komandos sudėtis ir pasikeitė. Dar prieš startą kovingai buvo nusiteikusios Trakų ir Elektrėnų ketveriukės, teikdamos, kad yra pasirengę varžybų šeimininkams duoti garo. Bet tos svajonės neišsipildė. Jau pirmos 3 km atkarpoje startavusios ignalinietės Evelina Vilčinskaitė ir Rima Gruodienė gerokai atitrūko nuo varžovių, tad po jų startavusiems Bronislovui Cicėnui ir Vitalijui Afanasjevui liko tik pergalingai užbaigti lenktynes ir pelnytai eilinį kartą laimėti aukso medalius. Sidabras atiteko Trakų komandai. Pergalingai vyko varžybos dėl bronzos medalių. Kurį laiką pirmavo vilniečiai, bet lemiamu momentu juos aplenkė visaginiečiai. Tad per dvi dienas ignaliniečiai slidinėjimo trasoje laimėjo daugiausia medalių: tris aukso ir vieną sidabro.

Susumavus lygumų ir kalnų slidininkų žaidynių rezultatus, ignaliniečiai pelnė keturius aukso, tris sidabro ir vieną bronzos medalį. Tai gausiausias medalių skaičius tarp visų žaidynėse dalyvavusių slidininkų komandų.

Autoriaus ir J. Navacko nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje