Skip to content

Kaip pašerti partiją

MI informacija

Iš pradžių norėjau sakyti, kad gerbiamas mūsų meras Bronis Ropė yra neteisus. Tokia mano nuomonė, o Lietuvoje, žinia, už nuomonę nebaudžiama. Štai Stalino saulės vežėjo anūkas Algirdas Paleckis pašnekėjo, kad Sausio tryliktąją savi šaudė į savus, ir teismas už tai jo nebaudė – už nuomonę nebaudžiama. Kitas atvejis: ko gero, riebiausia Lietuvoje atlikėja Daina Bilevičiūtė savo buvusį verslo partnerį visai negražiai išvadino – ir vėl teismas jos nebaudė, girdi, tiesiog tokia buvo jos nuomonė. Štai kaip gyvename: anksčiau tai vadinosi šmeižtas, o dabar – nuomonė.

Bet šitaip nesakysiu – nenoriu susitapatinti su visokiais šmeižikais. Tiesiog manau, kad gerbiamas meras, sakydamas, kad liberalus švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius savo mokinio krepšelio politika siekia sunaikinti kaimo mokyklas, teisus, bet čia reikėtų žvelgti giliau ir suvokti, ko gi siekiama, šitaip pakreipiant beveik prieš dešimtį metų įvesto mokinio krepšelio metodiką. O juk išanalizavę pastarojo meto liberalią švietimo politiką, aiškiai pamatysime, kad kaimo mokykloms toje politikoje vietos tiesiog nėra.

Visi žinome, kad po kitų rinkimų į Seimą išrinktų liberalų gretose turi atsirasti sekspertė Milda Bartašiūnaitė. Ta pati, kuri su kažkuriuo liberalu, gal su minėtu G. Steponavičiumi, o gal su Eligijumi Masiuliu kartu mokėsi. Išrinkta ji turės po Lietuvą važinėti, sekso patirtį skleisti. O ar kaimo mokyklose tam yra visos sąlygos? Ar kaime yra sąlygos praktiniams užsiėmimams?

Gal, jūsų nuomone, liberalų santykiai su buvusia klasės drauge korupcija kvepia, bet už tai jūsų irgi niekas nebaus. Juo labiau kad šita istorija mūsų „švogerių“ krašte – niekis, palyginti su tuo skandaliuku, kurį užvirė dar vienas liberalus ministras – vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis, atleidęs iš pareigų Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT) pirmininką Vitalijų Gailių ir jo pavaduotoją Vytautą Giržadą. R. Palaitis patikino, kad padarė tai remdamasis Valstybės saugumo departamento (VSD) pažyma.

R. Palaitis tarsi kaltina abu FNTT vadovus, esą šie nutekino informaciją apie „Snoro“ banką. FNTT vadovai atkerta, kad jie pašalinti už tyrimus, kuriais mėginta išsiaiškinti korupcinius liberalų ryšius. Na, žinote, kaip tai daroma: kokia nors įmonė ar finansinė grupuotė dosniai paremia partiją, o paskui už tai gauna pelningų valstybinių užsakymų, laimi konkursus.

Pats R. Palaitis tokius dalykus turėtų neblogai išmanyti, bent jau kaip vidaus reikalų ministras. Tiesa, teisininko išsilavinimo jis neturi, jo specialybė – matematikas. Bet užtat Vidaus reikalų ministerijos tinklapyje, kaip sakoma, juodu ant balto parašyta: „Domisi finansų klausimais ir kapitalo rinka Lietuvoje“. Kaip tai susiję su tiesioginiu darbu – neaišku. Matyt, susiję.

Ir vargu ar reikėtų kažkur giliai ieškoti liberalų korupcijos. Daug kas guli paviršiuje. Štai visai neseniai, R. Palaičio siūlymu Vyriausybė nutarė, kad seno pavyzdžio vairuotojo pažymėjimus turintys asmenys per penkerius metus turi pasikeisti juos naujais. Ir priežastį R. Palaitis nurodė: seno pavyzdžio vairuotojo pažymėjimai Europoje klastojami.

Tik nesusipratęs pilietis galėtų samprotauti taip: koks mano reikalas, kas toje Europoje darosi, mūsų valdžia turėtų rūpintis, kad savo piliečiams geriau būtų, juolab, kad jau kartą, ankstesnės vyriausybės, buvo nutarta, kad tie pažymėjimai „natūraliu būdu“, kitaip tariant, juos turintiems vairuotojams mirštant, išeis iš apyvartos. Nesusipratusiu tą pilietį reikia vadinti todėl, kad „Regitroje“ naujas pažymėjimas kainuoja 49 litus, o jų pakeisti reikės apie pusę milijono. Vadinasi, „Regitra“ papildomai gaus apie 25 milijonus litų. Ir visa tai – be jokio konkurso, be jokių vargų.

Dar viena dovanėlė „Regitrai“ – pakeistos automobilių su dyzeliniais varikliais techninės apžiūros sąlygos. Už papildomą dūminimo patikrinimą papildomai reikės sumokėti 12 litukų. Manoma, kad Lietuvoje beveik pusė mašinų yra su dyzeliniais varikliais. Skaičiuokite…

O dar prisiminkime, kaip atkakliai priešinamasi, taip pat ir Seime, siūlymams leisti techninę apžiūrą atlikti specializuotuose servisuose. Vardinamos visokiausios priežastys, išskyrus vieną: „Regitra“ netektų dalies riebaus kąsnio.

Iš kur tokia liberalų meilė „Regitrai“? Štai kuo galėtų pasidomėti visokios FNTT. O gal jos kaip tik ir pradėjo domėtis?

Tik nesitiki, kad bent viena partijų „šėrykla“ bus uždaryta. Juk akivaizdus „Regitros“ protegavimas niekam nekliūna. Čia, ko gero, visos partijos susitarė dėl bendro principo: mes neliečiame jūsų melžiamos karvutės, jūs neliečiate mūsiškės.

Ką kalbėti apie kaimo mokyklas. Nors – gal čia irgi bizniuką galima padaryti?

Vienintelė viltis, kad po kitų rinkimų į Seimą ne tik sekspertės neateis, bet ir pačių liberalų nebeliks.

 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje