Skip to content

Ir plaukikai, ir jų treneris – aukštumoje

MI informacija

Vasario 17–18 d. Ignalinos kultūros ir sporto centro plaukikai, kuriuos treniruoja Danutė Žemaitienė ir Eugenijus Rakitinas, dalyvavo Lietuvos vaikų pirmenybėse Utenoje. Du mūsų plaukikai keturis kartus lipo ant prizininkų pakylos.

Ignalinos Česlovo Kudabos pagrindinės mokyklos šeštokė Sara Aškinytė 100 m krūtine rungtyje iškovojo sidabro medalį, o 200 m kompleksiniame plaukime ji liko trečia.

Vidiškių gimnazijos septintokas Tomas Mačiulis iškovojo du bronzos medalius – 100 ir 200 m nugara rungtyse. Į stipriausiųjų dešimtukus taip pat pateko Mindaugas Kajėnas ir Ovidijus Tumėnas.

Neblogai mūsų komandos pasirodė ir estafetiniuose plaukimuose, kur berniukai (T. Mačiulis, M. Kajėnas, O. Tumėnas ir Erikas Kapočius) iškovojo dvi šeštąsias vietas, o mergaitės (S. Aškinytė, Dovilė Mačėnaitė, Audinga Čeponytė, Karolina Šerėjūtė ir Evelina Koiro) – dvi aštuntąsias vietas. Bendroje įskaitoje IKSC komanda liko 8 vietoje tarp 18.

Tuo pačiu metu, kol mūsų jaunieji plaukikai dalyvavo Utenoje, tarptautinėse veteranų plaukimo varžybose „Amber cup“ Rygoje Ignalinos plaukimo klubui atstovavo klubo prezidentas Eugenijus Rakitinas. Į Latvijos sostinę susirinko apie 200 įvairaus amžiaus dalyvių iš Rusijos, Estijos, Lietuvos, Lenkijos ir Latvijos plaukimo klubų. Veteranų varžybose yra naudojama taškų skaičiavimo sistema, kur suskaičiuojami taškai, atsižvelgiant į dalyvių amžių ir rezultatą. Ignalinos kultūros ir sporto centro treneris 30–34 metų amžiaus grupėje pagerino keturis Lietuvos rekordus ir iškovojo tris visokių spalvų medalius 100, 200 ir 400 m kompleksinio plaukimo rungtyse. Absoliučioje įskaitoje jis pateko į TOP 10, kur liko šeštas.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje