Skip to content

Būti ar nebūti Vidiškėse „Imedos“ parduotuvei?

MI informacija

Kas paneigs, jog kiekvienam savi rūpesčiai – patys svarbiausi, o dėl vienokių ar kitokių aplinkybių atsiradusios problemos neprilygsta pasaulio pabaigai? Kažkam į pasaulio pabaigą panaši jau ir kelis mėnesius sklandanti žinia apie Vidiškėse esančios AB „Imeda“ parduotuvės uždarymą. Laikraščio skaitytojai pasitarę pasiskambino į redakciją prašydami  išsiaiškinti, ar tai tiesa, ar čia, viso labo, tik gandai?..

„Imedos“ parduotuvė Vidiškėse veikia jau daugiau nei ketverius metus. Su ja ir pardavėjomis susigyvenę vidiškiečiai ir aplinkinių kaimų gyventojai, sako, nenorintys nė girdėti apie jokias permainas. O kaip yra iš tikrųjų?

AB „Imeda“ direktoriaus pavaduotojas Stasys MEŠKAUSKAS:

– Tiesa ta, kad mes nebankrutuojam, bet esam sudarę nuomos patalpų sutartį ir iki šiol naudojomės poniai Liudmilai Palenčienei priklausančiomis patalpomis. Iš jos esame gavę raštą apie sutarties nutraukimą nuo kovo 28 d., bet tai dar nereiškia, kad parduotuvė bus uždaroma. Artimiausiu metu ketiname susitikti su ponia Liudmila dėl sutarties pratęsimo ir naujų sąlygų derinimo. Pagal tą raštą išsiųsti ir įspėjamieji raštai pardavėjoms, bet ir tai dar nereiškia, jog parduotuvė tikrai bus uždaryta. Galutinio sprendimo dar nėra.

AB „Imeda“ Vidiškių parduotuvės vedėja Dalia ŠUTAVIČIENĖ:

– Parduotuvėje dirbame tryse. Kai gavome įspėjamuosius raštus, supratome, kad kelių mėnesių nerimas virto tikra panika – kas bus toliau? Toliau – Darbo biržos slenksčiai, juk kiekvienas iš pradžių pagalvoja, kad nebetekęs darbo, nebetenka ir pragyvenimo pajamų. Kaip jaučiasi pajamų nebeturintis žmogus, turbūt kiekvienam aišku. Gal ir banaliai nuskambės, bet mums gaila būtų skirtis ir su pačia parduotuve, tiksliau, su ta miela rutina: prekės, ataskaitos, užsakymai, žmonės. Vėl žmonės, vėl prekės… Juk kiekvienas darbas, kad ir pats sunkiausias, turi savotiško prieskonio, net žavesio… Su nerimu laukiame kovo 28 d.

Atsiprašome skaitytojų, bet patalpų savininkės Liudmilos Palenčienės sutikti nepavyko. Telefono ragelio ji nekėlė (gal kur išvykusi?), todėl jos nusiteikimo ir ketinimų mes nesužinojome.

Gandai gandeliai

Sakoma, jog ganduose bent dalelė tiesos visada yra, bet kiek tos tiesos galima pavadinti tiesa, težino ponas Dievas. Prie parduotuvės sutikti vidiškiečiai gana įvairiai buvo nusiteikę: vieni labai apgailestavo, kad gali nelikti parduotuvės ir jų mielųjų pardavėjų, kiti piktinosi dėl patalpų savininkų sprendimo ir kaltino tik juos. Vienas rimtai nusiteikęs vyrukas, atvykęs čia apsipirkti net iš Daugėliškio seniūnijos, ne juokais supyko. Mat Daugėliškyje veikiančią parduotuvę jo šeima lenkia jau ne vienerius metus (ir ne tik jo šeima), o apsipirkti mielai važiuoja į Vidiškių „Imedą“.

Tie patys kalbinti pirkėjai nuogąstauja, jog čia greičiausiai viskas labai paprasta. Jų teigimu, patalpų savininkei kiti gudrūs verslininkai, apdumdami akis, pasiūlė daugiau pinigų, o paskui, dar labiau apdums akis ir iš jos, kaip ir iš daugelio patiklių žmonių, pusvelčiui ar apgaulės būdu išvilios visą pastatą. Ir kas paneigs, jog jame neatsidarys dar viena (tame pastate viena jau veikia) alkoholio parduotuvė?.. Man juk neskauda, jei mano kaimynai alkoholyje skęsta. Tik ar daug laimės suteiks alkoholio pražudytų sunešti, alkstančių vaikų ašaromis sulaistyti, pinigėliai?..

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje