Skip to content

Kas sumokės už gatvių lenteles?

Į redakciją paskambinusi ir neprisistačiusi Kazitiškio gyventoja gana piktai klausė, kodėl jos gyvenvietėje iki šiol nėra gatvių lentelių? Įtarė, kad dėl to kaltas seniūnas…

MI išsiaiškino, kad Kazitiškyje yra patvirtintos septynios gatvės: Parko, Agrastų, Žalioji, Ąžuolų, Mokyklos, Bažnyčios ir Purienų. Rajono savivaldybės Teritorijų planavimo ir architektūros skyriaus specialistė Vaida Artemjeva sakė, kad gatvės nustatytos ir užregistruotos įstatymų nustatyta tvarka daugumoje rajono kaimų. Visiems gatvių namams suteikti numeriai. Tačiau lentelių su gatvių pavadinimais ir namų numeriais dar niekur nėra, nes nėra pinigų jiems pagaminti. Tad nei Kazitiškio, nei kiti seniūnai čia nekalti.

Rajono savivaldybė dabar bando surasti tam lėšų. Jų reikės nemažai, nes komplektas lentelių (gatvės ir numerio) pagal jas gaminančių firmų pasiūlymus kainuoja 60–70 Lt. O gatvių rajono kaimuose šimtai, namų numerių – tūkstančiai, tad ir lėšų jiems pagaminti reikės nemažai. Idealu būtų, jei gatvių pavadinimus ir namų numerius gamintų viena firma, tuomet jie būtų visame rajone vienodi.

Beje, Kazitiškio seniūno Drąsučio Jelinsko gyvenamasis namas gavo 13-ąjį numerį. Pasak seniūno, jis tokio numerio nenorėjo, bet net čia jokio „blato“ nėra ir jis pasirinkti negalėjo.

Kol nėra gatvių pavadinimų ir namų numerių, tikslų savo adresą gyventojai gali sužinoti seniūnijoje arba paskambinę į rajono savivaldybę poniai Vaidai tel. 52244.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje