Skip to content

Dar kartą apie atliekų tvarkymo kainas

MI informacija

UAB „Kompata“ buitinių atliekų surinkimo ir tvarkymo teikiamų paslaugų kainos rajono savivaldybės taryboje buvo nustatytos dar 2008 m. vasario 14 d. sprendimu Nr. T-214. Utenos regiono atliekų tvarkymo centro direktorius 2011 m. spalio 20 d. įsakymu Nr. VK-113 „Dėl Utenos  regiono nepavojingų atliekų sąvartyno tarifo dydžio tvirtinimo“, rajono savivaldybei nuo 2012 m. kovo 1 d. taiko naują, 2,15 karto didesnį (84,10 Lt be PVM), už vienos tonos komunalinių atliekų šalinimą Utenos regiono nepavojingų atliekų sąvartyne mokestį. Iki šio kovo taikytas ir į paslaugų tarifą buvo įskaičiuotas 39,06 Lt už toną (be PVM) „vartų“ mokestis.

Įvertinus „vartų“ mokesčio ir kuro kainų pasikeitimą nuo 2008 m., perskaičiuotos ir UAB „Kompata“ teikiamų buitinių atliekų surinkimo ir tvarkymo paslaugų  kainos. Iki šio kovo 1m3 buitinių atliekų surinkimo ir išvežimo kaina (be PVM) buvo 43,31 Lt; (52,40 Lt su PVM), dabar bus 50,88 Lt be PVM (su PVM – 61,56 Lt).

Buitinių atliekų daugiabučių namų gyventojui surinkimo ir išvežimo per mėnesį kaina be PVM iki kovo buvo 4,69 Lt (5,67 Lt su PVM) vienam žmogui, dabar ji yra 5,51 Lt (su PVM – 6,67 Lt) (žiūrėkite lentelėje).

Kitiems juridiniams ir fiziniams asmenims, kurie naudojasi bendraisiais atliekų surinkimo konteineriais – išvežimo mokestis skaičiuojamas pagal rajono Komunalinių atliekų tvarkymo taisyklėse nustatytas minimalias metines komunalinių atliekų susikaupimo normas.

UAB „Kompata“ dėl atliekų išvežimo yra sudariusi sutartis su visais juridiniais asmenimis (įmonėmis ir organizacijomis). Pasikeitus įkainiams, visiems juridiniams asmenims siūloma prie anksčiau pasirašytų sutarčių pasirašyti papildomus susitarimus.

Teikiant šiuos įkainius tvirtinti rajono savivaldybės tarybai, sprendimo projekte buvo numatytas dar vienas įkainių paketas už išrūšiuotų atliekų išvežimą, tačiau tie įkainiai nepatvirtinti. Tad galioja tik tie įkainiai, kurie minimi šioje informacijoje ir pateikiami lentelėje.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje