Skip to content

Dovilė Mikoliūnaitė pateko į Lietuvos suaugusiųjų plaukimo rinktinę!

MI informacija

Kovo 1–3 d. Alytuje vyko atviros 2012 m. Lietuvos plaukimo žiemos pirmenybės ir jaunimo čempionatas, kuriame jėgas išbandė geriausi šalies plaukikai bei svečiai iš kaimyninių valstybių – Lenkijos ir Baltarusijos. Lietuvos plaukimo žiemos pirmenybės įtrauktos į LEN kalendorių ir jose buvo galima vykdyti Londono olimpinių žaidynių kvalifikacinius normatyvus. Varžybose dalyvavo 226 plaukikai.

Puikiai šiose varžybose startavo geriausia mūsų plaukikė Dovilė Mikoliūnaitė. Pirmosios varžybų dienos atidarymo metu Dovilei buvo įteiktas Lietuvos plaukimo meistrės pažymėjimas. Mūsų sportininkė, dar neturinti nė 16 metų, tris medalius iškovojo suaugusiųjų ir du – jaunimo grupėje. Pirmąją varžybų dieną Dovilė plaukė 200 m krūtine ir tarp suaugusių liko trečia, o jaunimo grupėje – antra. Antrąją dieną mūsų plaukikei puikiai sekėsi rungtyje 50 m krūtine (rezultatas 33,48 sek.). Dovilė aplenkė kur kas tituluotesnes varžoves Urtę Kazakevičiūtę (33,95 sek.) bei Eriką Bespalko (34,03 sek.) ir Ignalinai iškovojo aukso medalį. Trečiąją dieną 100 m krūtine ignalinietė tarp suaugusiųjų liko trečia, o jaunimo grupėje – pirma.

Po šių varžybų, Dovilė buvo įtraukta į Lietuvos suaugusiųjų rinktinės sudėtį, su kuria kovo 9–10 d. atstovaus mūsų šaliai Pabaltijo valstybių čempionate.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje