Skip to content

Dūkšto mokykla šiltai sutiko darželinukus

MI informacija

Baigiamas renovuoti Dūkšto senelių globos namų pastatas dabar galės praplėsti savo patalpas. Šiame pastate veikęs Ignalinos mokyklos-darželio „Šaltinėlis“ skyrius, kurį pastaruoju metu lankė vos keli vaikai, perkeltas į Dūkšto vidurinę mokyklą ir tapo mišria priešmokykline grupe. Kovo 1 d. mokykloje surengta mažųjų darželinukų pasveikinimo šventė.

Aplankyti vaikučių naujoje ugdymo įstaigoje atvyko savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja Regina Lisauskienė, šio skyriaus vyresn. specialistė Danguolė Vaitkevičienė, seniūnas Vytautas Kazėnas, seniūnijos socialinė darbuotoja Galina Orlova. Į šventę atėjo ir kai kurie tėveliai. Jaunesnius draugus linksmomis dainelėmis pasveikino mokyklos ansambliuko dainininkai, atvirukus ir palinkėjimus dovanojo pradinukai.

Mokyklos direktorė Julija Griškienė į visus susirinkusius kreipėsi eilėmis. Ji pasidžiaugė padidėjusia priešmokykline grupe, vaikams linkėjo gražių dienelių, o seniūnijai dėkojo už pagalbą, kurios persikraustant tikrai prireikė. Iš pradžių, kaip minėjo seniūnas, toks sprendimas tėvelių sutiktas ne itin entuziastingai, tačiau dabar prieštaraujančių nebeliko. Ir seniūnija, ir mokykla padirbėjo bei pasistengė sukurti darželio aplinką. Vieni vaikai čia bus iki pietų, kiti liks pietų miegui ir  grupėje praleis visą dieną. Nežinia, koks bus vaikų lankomumas. Anksčiau pasitaikydavo, kad į darželį ateidavo tik 3 ar keturi, o kartais ir dar mažiau. Šventės dieną susirinko visi – 8 priešmokyklinukai ir 10 naujokų. Visi gražiai susodinti jie jau prisistatė kaip viena mišri priešmokyklinio ugdymo grupė. Vaikai garsiai skandavo pasveikinimą žaisliukams, knygutėms, žadėjo būti geri ir linksmi. Tiesa, pats mažiausias berniukas įsitaisė ant mamos kelių ir nepanoro prisijungti, tačiau viską įdėmiai stebėjo.

„Gražu, kad užleidote vietą seneliams ir persikėlėte čia, kur surasite daug draugų. Kai jūs patys ateisite į pirmą klasę, jau būsite drąsūs, viskas šioje mokykloje bus pažįstama ir sava. Tegul jums būna jauku, šilta, tegul niekas neskriaudžia…“, – mažiesiems linkėjo vedėja R. Lisauskienė. Ji atvežė ir dovanų. Kiekvienam vaikui – po mažutį meškiuką, kad būtų smagiau naujoje vietoje miegoti, o visiems kartu žaisti – lego konstruktorių. Direktorė vaikams išdalijo mokyklos dovanas: spalvinimo knygeles spalvotam gyvenimui, saldumynų jam dar pasaldinti ir balionų, kad daug svajonių širdelėse gimtų…

Priešmokyklinės grupės vaikučių ugdymu rūpinasi mokytoja Laima Vaičiukėnienė, jai talkina auklytė Galina Tvardienė. Mokytoja nuolat šypsojosi, glaudė prie savęs vaikus ir džiaugėsi, kad jiems mokykloje sudarytos puikios sąlygos. Priešmokyklinei grupei skirtos dvi erdvios klasės pirmajame aukšte. Iš darželio suvežti visi reikalingi baldai, žaislai, mokykloje šilta, jauku. Direktorė J. Griškienė sakė, kad bus galima naudoti ir atskirą įėjimą, planuojama lauke mažiesiems įrengti žaidimų aikštelę. Na, o patys vaikai, rodos, dėl nieko nesirūpino. Vartė knygas, valgė saldainius, šoko, mėtė į viršų balionus…

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje