Skip to content

Pergalė šypsojosi „Ignalinos“ krepšininkams

Šeštadienį „Ignalinos“ krepšininkai namuose RKBL pirmenybių atsakomąsias pusfinalio rungtynes žaidė su Kauno „Radijas Tau“ komanda, prieš kurią išvykoje buvo pralaimėję 6 taškų skirtumu (81:87), todėl gausiai susirinkę žiūrovai tikėjosi, kad jų numylėtiniams vėl, kaip ir dviejose ankstesnėse dvikovose, pavyks atsirevanšuoti ir išlyginti rezultatą. Žiūrovų džiaugsmui, taip ir atsitiko. Šauniai šiemet atkrintamosiose varžybose rungtyniaujantys ignaliniečiai trečiąkart išlygino varžybų rezultatą, laimėję rungtynes 83:81.

Tai buvo nepaprastai sunkios, atkaklios ir permainingos rungtynės. Iki jų pabaigos nebuvo aišku, kuriai iš šių komandų nusišypsos pergalės deivė. Aikštelės šeimininkai jas pradėjo be vieno iš rezultatyviausių komandos lyderių Andriaus Urbanavičiaus, kuris išvakarėse per rajono pirmenybes, žaisdamas „Žuvėdros“ komandos sudėtyje, patyrė traumą ir negalėjo padėti savo draugams. Bet ir be jo komanda varžybas pradėjo kovingai ir per pirmą puslaikį visą laiką pirmavo 5–7 taškais. Po ilgosios pertraukos kauniečių žaidimas pasidarė agresyvesnis ir jie netrukus rezultatą ne tik išlygino, bet ir pradėjo pirmauti. Paskutinis rungtynių ketvirtis aikštelės šeimininkams susiklostė dar sudėtingiau, nes traumą patyrė dar vienas aukštaūgis lyderis – Ugnius Luneckas. Tad kovoti dėl atšakosių kamuolių po savo ir varžovų krepšiais pasidarė sudėtingiau. Tuo pasinaudojo varžovai, kurių sudėtyje rungtyniavo ne vienas Kauno Arvydo Sabonio krepšinio mokyklos auklėtinis. Jie, įpusėjus kėliniui, vienu metu pirmavo net 10 taškų skirtumu, todėl ne vienas iš žiūrovų jau buvo praradęs tikėjimą, kad vargu ar pavyks pasiekti revanšą.

Bet tokiu atsakingu momentu ignaliniečiai nepasimetė ir atkakliai bei atsidavusiai kovojo dėl kiekvieno kamuolio. Kai prasidėjo paskutinė rungtynių minutė, vis dar pirmavo varžovai. Likus keliolikai sekundžių, labai energingai ir rezultatyviai sužaidė Linas Vitkauskas, pelnęs iš eilės 5 taškus, kurie ir nulėmė ignaliniečių pergalę. Rezultatyviai šiose rungtynėse žaidė Donatas Janavičius, Modestas Krasauskas, Ugnius Luneckas, atitinkamai pelnę 23, 13 ir 11 taškų.

Kada ignaliniečiams teks žaisti lemiamas trečiąsias pusfinalio rungtynes išvykoje su ta pačia Kauno komanda, dar neaišku. Norisi nuoširdžiai jiems palinkėti tokios pat sėkmės, kaip ankstesnėse dviejose dvikovose ir patekti į  RKBL finalą.

„Ignalinos“ komandos vadovas Artūras Česliokas ir vyr. treneris Mantas Ilgūnas prašė „Mūsų Ignalinos“ laikraštyje nuoširdžiai padėkoti ir komandos rėmėjams, be kurių pagalbos krepšininkai šiose pirmenybėse nebūtų galėję taip pagirtinai rungtyniauti. Taigi ačiū pagrindiniai rėmėjams: rajono savivaldybei, Ignalinos kultūros ir sporto centrui, p. Dariui Lukoševičiui. Dėkojame rėmėjams: p. Sigitui Braziuliui, P. Ivanovo IĮ „Pjūklininkas“, p. Romualdui Luneckui, p. Mindaugui Raliui, viešbučiui–restoranui „Žuvėdra“, p. Romui Puišiui, p. Petrui Keperšovui, restoranui „Romnesa“, Ignalinos kredito unijai, UAB „Birvėtos tvenkiniai“, UAB „Dalaudas“, UAB „Užubaliai“, p. Egidijui Šiaudiniui.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje