Skip to content

Ilgiausias saldainių popierėlių kilimas

MI informacija

Organizacija „Eko daiktai“ organizavo konkursą „Ilgiausias saldainių popierėlių kilimas“. Jo tikslas – ugdyti jaunosios kartos atsakingumą, atkreipti dėmesį į opią šiukšlių problemą Lietuvoje, ugdyti kūrybiškumą bei komandinį darbą. Į šią veiklą įsitraukė ir Ignalinos mokyklos-darželio „Šaltinėlis“ nariai.

Šis konkursas sulaukė didelio pedagogų, vaikų ir jų tėvelių susidomėjimo ir entuziastingo palaikymo. Nuo vasario pradžios iki kovo 18 d. visi rinko, nešė saldainių popierėlius, o auklėtojų pagalba jie visi suklijuoti į 56 m ilgio ir 103 cm pločio juostą.

Kovo 18 d. ji buvo nuvežta į Vilniaus PC „Panorama“, kur vyko saldainių popierėlių kilimų matavimo finalas. Finale dalyvavo 85 komandos iš visos Lietuvos. Pristatytų komandų juostos buvo įvairaus ilgio – nuo 23 iki 333 metrų. Išmatavus visas juostas, paaiškėjo bendras visų kilimų ilgis, kuris siekė daugiau nei 4 kilometrus. Birželio 9 d. Trakų r. vyks „Eko daiktai“ festivalis, kuriame visi konkursui pateikti kilimai bus sujungti į vieną, o rezultatas užfiksuotas Lietuvos rekordų knygoje.

Visos dalyvavusios komandos buvo apdovanotos konkurso dalyvių diplomais ir „Pramogų vėjas“ sukurtais vienetiniais laikrodžiais.

Dėkojame visiems, prisidėjusiems prie šio projekto įgyvendinimo.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje