Skip to content

Bronzos medalių žvangesys nutolo

Sekmadienį „Ignalinos“ komanda savo aikštelėje žaidė RKBL diviziono pirmenybių atsakomąsias rungtynes su Elektrėnų „Hidras–Centauras“ krepšininkais, kuriuos prieš dvi dienas išvykoje buvo nugalėjusi trijų taškų skirtumu – 88:85, todėl gausiai susirinkę žiūrovai puoselėjo viltį, kad antros pergalės atveju ignaliniečiai užsitikrintų trečiąją vietą divizione ir pirmą kartą laimėtų bronzos medalius. Panašių minčių lydimi, pasižiūrėti šių svarbių, o gal ir lemiamų rungtynių, į svečius atvyko Lietuvos regionų krepšinio lygos prezidendas Arvydas Kregždė ir direktorius Aleksas Makulavičius, atsivežę ir bronzos medalius. Kartu su svečiais stebėti šios svarbios dvikovos atėjo ir rajono meras Bronis Ropė.

Tačiau rajono reprezentacinei krepšinio komandai Verbų sekmadienis nebuvo sėkmingas ir namų sienos nepadėjo. Po pratęsimo ignaliniečiai pralaimėjo rungtynes varžovams 81:87 ir dvikovos rezultatas išsilygino – 1:1. Tad lemiama kova dėl medalių vyks Elektrėnuose.

Šias svarbias rungtynes ignaliniečiai pradėjo pakiliai ir nuo pat jų pradžios pirmavo, laimėdami pirmą kėlinį trijų taškų skirtumu. Toks pat skirtumas išsilaikė ir iki didžiosios pertraukos. Po jos rezultatyviau pradėjo žaisti svečiai, bet aikštelės šeimininkai neleido jiems įgyti ženklesnės persvaros. Paskutinį kėlinį vyko permaininga kova, tačiau ignaliniečiai dažniau klydo, todėl normalus rungtynių laikas baigėsi lygiosiomis 67:67.

Pratęsime po trijų elektrėniškio Manto Radvilo pelnytų tritaškių, aikštelės šeimininkams jau nebepavyko atsigauti, tad rungtynes teko pralaimėti.

Per didžiąją rungtynių pertrauką užkalbintas RKL direktorius A. Makulavičius MI sakė, kad ignaliniečiai šį sezoną rungtyniavo pagirtinai ir jie verti trečiosios vietos, tačiau jie labai skuba užbaigti atakas, todėl pernelyg dažnai daro elementarių klaidų, piktnaudžiauja tolimais metimais. Jeigu iš tų klaidų bus pasimokyta, tai rungtynes galėtų ir laimėti.

Deja, taip neatsitiko, todėl sėkmės dar teks palaukti išvykoje. O gal ji ir vėl nusišypsos, kaip ir pirmosiose rungtynėse? Šito ir norisi palinkėti komandai.

Šiose rungtynėse 22 taškus pelnė Žygimantas Kulda, o po traumos atsigaunantis Ugnius Luneckas surinko 19 taškų. 12 taškų į savo sąskaitą įsirašė Marius Valkauskas.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje