Skip to content

Iš policijos suvestinių…

MI informacija

Ištrypė pasėlius

Balandžio 2 d. Krikonių k. (Mielagėnų sen.) gyventojas pranešė, kad jam priklausančioje žemėje, ūkininko P. G. galvijai sugadino pasėlius. Žala – 9000 Lt. Netrukus kitas to paties kaimo gyventojas pranešė, kad minėto ūkininko galvijai taip pat sugadino jo pasėlius ir padarė žalos apie 1500 Lt.

Teismuose

Transporto priemones vairavo neblaivūs ir už tai teismo nubausti: 52-ejų Algis Avižienis, sulaikytas Pažiezdrio k., važiavo be „teisių“, 3,46 prom., 4500 Lt bauda; 43-ejų Vidas Rakštelis, sulaikytas Daugėliškio–Rimšės kelyje, 2,73 prom., 2635 Lt ir 31 mėn. prarado teisę vairuoti; 54-erių Vytautas Aidukas, sulaikytas Kaniūkų k., tikrintis girtumą atsisakė, 2500 Lt ir 30 mėn. neteko „teisių“; 44-erių Jonas Barisas, sulaikytas Antagavės k., vairavo be „teisių“, neblaivus antrąkart per metus, 4,25 prom., 25 paros arešto; 42-ejų Valdas Mažalskas, sulaikytas Bernotų k., 0,75 prom., 1000 Lt ir 12 mėn. atimtas vairuotojo pažymėjimas; 42-ejų Algis Filipavičius, sulaikytas Bernotų k., 0,76 prom., 1000 Lt ir 12 mėn. prarado „teises“.

Neskubėti keistis padangų

Atsižvelgiant į prastas oro sąlygas, policijos pareigūnai atlaidžiau vertins vairuotojus, nespėjusius pasikeisti padangų. 

Primename, kad nuo balandžio 10 iki spalio 31 d. draudžiama eksploatuoti transporto priemones su dygliuotomis padangomis. Tačiau pastarosios dienos vėl sugrįžo žiema. Važiavimo sąlygos daugelyje šalies vietų dėl sniego ar šlapdribos ganėtinai sudėtingos. Nepaisant to, kad nuo balandžio 1-osios leidžiama eksploatuoti motorines transporto priemones su vasarinėmis padangomis, tačiau, atsižvelgdami į permainingas oro sąlygas ir siekdami užtikrinti saugų eismą, siūlome vairuotojams neskubėti pasikeisti padangų, skirtų važiuoti žiemą.

Metų laikai ir besikeičiančios meteorologinės sąlygos įtakoja transporto priemonių eismo intensyvumą, važiavimo greitį, nuo kurių priklauso ne tik eismo įvykių skaičius, bet ir jų padariniai. Dėl to prašome visų eismo dalyvių įvertinti sudėtingas eismo sąlygas ir būti atidiems.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje