Skip to content

Sėkmė ,,Dzūkijos taurės“ plaukimo varžybose

MI informacija

Kovo 30–31 d. 24 Ignalinos plaukimo klubo ir Ignalinos kultūros ir sporto centro plaukikai dalyvavo tarptautinėse plaukimo varžybose ,,Dzūkijos taurė 2012“. Į Alytų susirinko daugiau nei 300 plaukikų (22 klubai) iš 6 šalių: Latvijos, Rusijos, Ukrainos, Baltarusijos, Lenkijos ir Lietuvos. Mūsų plaukai iš šių varžybų parsivežė aštuonis medalius ir taurę.   

Jaunių amžiaus grupėje vėl sėkmingai pasirodė Lietuvos plaukimo meistrė Dovilė Mikoliūnaitė. Plaukdama 100 m krūtine, ji tapo varžybų nugalėtoja, o 200 m krūtine ir 50 m laisvu stiliumi – iškovojo sidabro medalius.

Jaunučių amžiaus grupėje du aukso medalius – 100 m ir 200 m nugara rungtyse – iškovojo Tomas Mačiulis. Tarp suaugusiųjų sėkmingai pasirodė Eimantas Mačėnas ir Grigorij Pavkin, atitinkamai 200 m nugara ir 100 m krūtine rungtyse iškovoję bronzos medalius. Plaukdamas 200 m peteliške, antrąją vietą tarp jaunučių iškovojo Ovidijus Tumėnas. Nedaug iki medalių pritrūko Mindaugui Kajėnui ir Joeliui Aškiniui.

Susumavus plaukikų rezultatus pagal reitingą, buvo išrinkti po vieną geriausią plaukiką bei plaukikę suaugusiųjų, jaunių ir jaunučių amžiaus grupėse. Jie buvo apdovanoti taurėmis ir piniginiais prizais, suaugę – po 300 Lt, jauniai – po 200 Lt, jaunučiai – po 100 Lt. Džiugu, kad mūsų sportininkės D. Mikoliūnaitės 100 m krūtine rezultatas 1 min. 14,07 sek. (658 reitingo taškai) buvo absoliučiai geriausias jaunių amžiaus grupėje tarp merginų ir ji tapo geriausia varžybų plaukike.

Prieš išvykstant į šias varžybas, nuolatinis sportininkų rėmėjas Petras Keperšovas palinkėjo plaukikams sėkmės, įteikė premijas po 100 Lt bei kuprines pirmajai iš ignaliniečių Lietuvos plaukimo meistro normatyvą įvykdžiusiai bei į Lietuvos suaugusiųjų rinktinę patekusiai D. Mikoliūnaitei ir jos treneriui. Ignalinos plaukimo klubas visų plaukikų vardu už paramą nuoširdžiai dėkoja UAB ,,Romnesa“, Dianos Šerėjienės notarų biurui, taip pat vaikų tėveliams.

Autoriaus nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje