Skip to content

Atidaryta Maironio poezijos ir dailės sintezės paroda

Šv. Velykų išvakarėse Ignalinos kultūros centro fojė atidaryta unikali dailės paroda, sukurta pagal projektą „Interpretacijos pagal Maironį“. Jos atidarymo iškilmes pradėjusi Kultūros centro renginių organizatorė Nijolė Misiūnaitė sakė, kad 2012-uosius Seimas yra paskelbęs Maironio metais, minint 150 m nuo tautos dvasios žadintojo gimimo ir 80 m nuo poeto mirties sukaktis. Ne kiekvienas lietuvis gali pasigirti, kad moka bent kelias mylimojo poeto eilutes mintinai. O štai 15 tautodailininkų iš Ignalinos, Kauno, Visagino ir Druskininkų tuo gali pasigirti. Būtent jie, įkvėpti Maironio eilių, ir panoro dalyvauti šiame projekte, sukūrę unikalių paveikslų.

Kaip parodos atidarymo metu sakė viena iš šio projekto autorių visaginietė Olga Mazniova, ši paroda dar kovo viduryje startavo Kaune, Maironio lietuvių literatūros muziejuje, o po kurio laiko jos pristatymas vyko Visagino viešosios bibliotekos meno galerijoje, iš ten atkeliavo į Ignaliną. Pasak O. Mazniovos, ji labai dėkinga, kad projekte maloniai sutiko dalyvauti rajone gerai pažįstami profesonalūs dailininkai Nijolė Trinkūnienė, Jonas Grunda, Gintaras Černius, Vera Smirnova, Jadvyga Gotovskaja ir Sandra Gotautaitė, kurie pagal poezijos milžino eiles sukūrė savo naujausius darbus ir praturtino parodos vertę, kaip ir grupė dailininkų iš Kauno, Visagino ir Druskininkų.

Šio projekto parodos tikslas yra suteikti menininkams galimybę per dailę interpretuoti Maironio kūrinius ir pristatant šią parodą visuomenei, simboliškai paminėti ir poeto 150-ąsias gimimo metines. Šis projektas svarbus tiek meno, tiek literatūros atžvilgiu, nes Maironio kūrybos populiarumas tarp jaunimo nėra ryškus, todėl svarbu jam priminti apie šio didžiojo poeto svarbą Lietuvos literatūrai ir jos ateičiai.

Ši paroda, kurią organizavo asociacija „Ryšių bankas“ ir iš dalies finansuoja Kultūros rėmimo fondas, Ignalinoje veiks iki balandžio 20 d.

Autoriaus nuotraukos.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje