Skip to content

Pagerbti rajono kultūros darbuotojai

MI informacija

Balandžio 14 d., pasibaigus pavasario mugei, ignaliniečiai buvo kviečiami į Kultūros dienai, minimai balandžio 15 d., skirtą šventę Ignalinos kultūros ir sporto centre. Dauguma susirinkusiųjų buvo rajono kultūros darbuotojai – pakiliai nusiteikę, besišypsantys. Juos sveikino ir už prasmingą darbą dėkojo rajono meras Bronis Ropė.

„Kultūra mus supa visur, ji reikalinga kiekvienoje profesijoje, tačiau jūs esate tie žmonės, kurie mums nešate gėrį, grožį, organizuojate laisvalaikį, užimtumą. Jūs stengiatės, kad žmonės būtų ne tik kultūros renginių žiūrovai, bet ir dalyviai“, – sakė meras ir pasidžiaugė, kad vienoje ar kitoje srityje pasiekiamas tikrai aukštas lygis, o meno mėgėjų kolektyvai pasirodo ne tik rajono, bet ir respublikinėse ar užsienio šventėse. B. Ropės teigimu, per šiuos ir kitus metus visi rajono kultūros įstaigų pastatai bus atnaujinti, taigi pagerės darbo sąlygos ir bendra atmosfera.

Kultūros dienos proga už ilgametį ir nuoširdų darbą meras bei Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja Regina Lisauskienė rajono kultūros darbuotojams įteikė padėkas ir nuotraukų albumus. Buvo pasveikinta ir Metų bibliotekininkė. Šiemet garbingas kultūros vardas už nuopelnus vaikų literatūros darbe, skatinimą skaityti ir domėtis knyga, skirtas Viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus vedėjai Aldonai Meškauskienei, nenuilstančiai entuziastei, kuri, kaip auklėtoja, globoja į biblioteką atėjusius vaikus, organizuoja gražius renginius, konkursus, o su lėlių teatriuku „Mįsliukas“ yra apkeliavusi daugybę kaimo bibliotekų ir mokyklų. Metų bibliotekininkas renkamas nuo 2000 metų. A. Meškauskienė yra devintoji rajono bibliotekininkė, kurios veikla įvertinta šiuo vardu. Bibliotekos direktorė Loreta Aleknienė jai įteikė simbolinę taurę, kolegės apdovanojo gėlėmis.

Taip jau sutapo, kad tądien pasitaikė ir dar viena proga maloniai staigmenai. Kultūros darbuotojų vardu Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja gimtadienio proga pasveikino merą B. Ropę, įteikė jam gėlių puokštę. Na, o visiems nuostabų koncertą dovanojo bardas ir aktorius Gediminas Storpirštis, atlikęs pačias gražiausias savo dainas.

Skambėjo melodijos pagal Sigito Gedos, Justino Marcinkevičiaus, Jono Meko, Henriko Radausko, Jono Strielkūno ir kitų įžymių Lietuvos poetų eiles. Dainų atlikėjas labai šiltai bendravo su publika, sveikino kultūros darbuotojus, dalijosi savo mintimis ir patirtimi. Merui gimtadienio proga jis skyrė dainą „Langai“ pagal Justino Marcinkevičiaus eiles.

Kultūros dienos proga mero padėkomis apdovanotos:
Nijolė Misiūnaitė – Ignalinos kultūros ir sporto centro renginių vadybininkė,
Jadvyga Gotovskaja – dailininkė,
Marijona Lukoševičienė – Šiūlėnų amatų poskyrio specialistė,
Marytė Alesionkienė – Linkmenų laisvalaikio organizatorė,
Dangutė Urbonienė – Dūkšto laisvalaikio organizatorė,
Laima Andrijauskienė – Viešosios bibliotekos Skaitytojų patarnavimo skyriaus vyr. bibliotekininkė,
Vanda Lazareva – Dietkauščiznos filialo vyr. bibliotekininkė.

Jono BALTAKIO nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje