Skip to content

227 parašai už mokyklos ateitį

MI informacija

Dūkšto krašto ir Kaniūkų bendruomenės surinko 227 gyventojų parašus ir kreipėsi į Lietuvos Respublikos Prezidentę Dalią Grybauskaitę, Ministrą Pirmininką Andrių Kubilių, Švietimo ir mokslo ministrą Gintarą Steponavičių ir Seimo narį Konstantą Ramelį, prašydamos išsaugoti Dūkšto vidurinę mokyklą ir peržiūrėti mokinio krepšelių lėšų apskaičiavimo metodiką.

Kreipimesi rašoma, kad po renovacijos atnaujinta Dūkšto mokyklos pastato išorė bei vidus, joje šilta, tvarkinga, jauku. Mokykla didžiuojasi vietos bendruomenė. Tačiau didelį nerimą žmonėms sukėlė Vyriausybės 2011 m. gruodžio 28 d. nutarimas Nr.1542 „Dėl Lietuvos respublikos Vyriausybės 2001 m. birželio 27 d. nutarimo Nr.785 „Dėl Mokinio krepšelio lėšų apskaičiavimo ir paskirstymo metodikos patvirtinimo“ pakeitimo“, kuriuo Vyriausybė nusprendė dar daugiau sumažinti bendrojo ugdymo mokyklų finansavimą ir žymiai padidinti vidutinį mokinių skaičių 9–12 klasėse (nuo 15 iki 20 vaikų).

„Mūsų vaikai vykti į kitas gimnazijas ar vidurines mokyklas, nutolusias nuo Dūkšto miestelio apie 20 kilometrų, nebuvo numatę. Nei mokiniai, nei jų tėvai nesitikėjo tokių radikalių pokyčių“, – rašoma kreipimesi. Bendruomenės prašo peržiūrėti Mokinio krepšelio metodikoje nustatytus savivaldybių kaimiškųjų vidurinių mokyklų 9–12 klasių vidurkius, leisti kaime esančioms vidurinėms mokykloms turėti ne dvi, o vieną vienuoliktą klasę. Pridedama 10 lapų su 227 piliečių parašais.

P. S. Batalijos vyksta ir dėl Ceikinių mokyklos – likti jai ar nelikti. Apie tai kalbėta gyventojų susitikime su rajono meru Broniu Rope, vakar Ceikiniuose šia tema vyko tėvų, mokytojų ir Ignalinos Česlovo Kudabos pagrindinės mokyklos vadovų susitikimas, į kurį buvome pakviesta ir mūsų redakcija. Apie tai rašysime kitą savaitę.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje