Skip to content

Darbštūs ir iniciatyvūs žmonės – Lietuvos kaimo branduolys

MI informacija

Antradienį Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasveikino konkurso „Lietuvos kaimo spindulys 2011“ laureatus ir dalyvius: kaimo mokytojus, veiklius ūkininkus, dvasininkus ir aktyvius bendruomenių narius. Ji dalyvavo laureatų apdovanojimo ceremonijoje Kauno muzikiniame teatre. Kaip jau rašėme, konkurso nominaciją „Tautinio paveldo puoselėtoja“ laimėjo mūsų rajono atstovė Marijona Lukaševičienė (nuotraukoje – pirmoje eilėje trečia iš dešinės). 

Šalies vadovė pabrėžė, jog darbštūs ir iniciatyvūs žmonės yra Lietuvos kaimo branduolys. „Veiklūs, dori ir kantrūs kaimo žmonės – visada buvo Lietuvos stiprybė. Nuoširdžiai sveikinu Jus, savo krašto darbštuolius ir šviesuolius, šiandien kuriančius modernų Lietuvos kaimą. Asmeniniu pavyzdžiu Jūs įkvepiate artimuosius ir kaimynus puoselėti savo aplinką, mylėti savo kraštą ir kurti jo gerovę“, – sakė Respublikos Prezidentė. 

Pasak valstybės vadovės, labai svarbus kiekvieno žmogaus ameninis indėlis kurti gyvybingą, inovatyvų, tradicijas ir aplinką saugantį kaimą.

Šeštus metus rengiamame konkurse „Lietuvos kaimo spindulys 2011“ vienuolikoje nominacijų buvo pagerbti aktyvūs kaimo šviesuoliai, bendruomenių nariai, tradicijų puoselėtojai ir pažangūs ūkininkai iš Marijampolės, Kėdainių, Šilutės, Švenčionių, Klaipėdos, Ukmergės, Kauno, Trakų, Šilutės, Telšių, Ignalinos, Šalčininkų rajonų ir Kazlų rūdos savivaldybės. Vienuolikai nominacijų gauti buvo pasiūlyta beveik 400 kandidatų.

Laureatę M. Lukaševičienę į Kauną lydėjo, dalyvavo apdovanojimo ceremonijoje ir sveikino rajono vicemeras Henrikas Šiaudinis, laikinasis Daugėliškio seniūnas Gintautas Ruseckas, Šiūlėnų bendruomenės ir laureatės šeimos nariai.

Dž. Barysaitės nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje