Skip to content

Ignalinos krepšinio veteranai iškovojo auksą

Jau baigėsi įvairaus lygio 2011–2012 m. krepšinio pirmenybės, kuriose dalyvavo keturios rajono komandos. Kaip niekad sėkmingai RKBL lygos čempionate rungtyniavo reprezentacinė rajono „Ignalinos“ krepšinio komanda, tarp šio diviziono 20 komandų užėmusi ketvirtą vietą, nors buvo galimybės iškovoti ir bet kokios spalvos medalius. Bet per lemiamas rungtynes pritrūko sėkmės. Nepavyko į prizininkų gretas patekti ir „Žuvėdros“ krepšininkams, rungtyniavusiems Rytų Aukštaitijos lygos „Utenos mėsos“ taurės turnyre, nors tokias galimybes turėjo (liko penkti). Kiek silpniau „Mažų miestelių“ čempionate varžėsi Vidiškių gyvenvietės komanda, nepatekusi net į atkrintamąsias varžybas. Bet ir vidiškiečius verta pagirti, kad jie drąsiai rungtyniavo su labiau patyrusiomis komandomis, norėdami įrodyti, kad šioje gyvenvietėje yra nemažas būrys stiprių krepšinio mėgėjų.

Ir vis dėlto, vienai ignaliniečių „Senjorų“ komandai, suburtai iš krepšinio veteranų, pavyko įveikti auksinį barjerą ir pradžiuginti savo gerbėjus šaunia pergale Rytų Aukštaitijos senjorų „39+“ pirmenybėse, kurias organizavo šio regiono krepšinio teisėjų asociacija.

Rezultatyviausio finalinių varžybų žaidėjo prizas atiteko ignaliniečiui Renatui Juršėnui
Kaip žinia, Ignalinos „Senjorai“ pakeliui į finalą laimėjo ketverias rungtynes prieš Ukmergės „Olimpo“, Rokiškio KK bei Utenos „Mėgėjų“ komandas ir patyrę dvi nesėkmes reguliajame turnyre užėmė antrąją vietą, į priekį praleidę tik Rokiškio KK komandą. Tad praėjusį sekmadienį ignaliniečiai Sporto ir pramogų arenoje ir kovėsi su rokiškiečiais dėl turnyro nugalėtojų titulo, o ukmergiškiai ir uteniškiai varžėsi dėl bronzos medalių.

Ši krepšinio šventė Ignalinoje kaip tik ir prasidėjo šių dviejų komandų dvikova mažajame finale. Praėjusiame sezone turnyrą buvo laimėję uteniškiai. Šįkart sėkmingiau rungtyniavo Ukmergės veteranai, laimėdami rungtynes 63:55, o tuo pačiu ir pelnydami bronzos medalius.

Po šių rungtynių vyko įdomus tritaškių metimo konkursas, kuriame dalyvavo po tris snaiperius iš visų komandų. Jau po pirmų bandymų po 18 taškų surinko ignalinietis Vidmantas Vitėnas ir uteniškis Rimvydas Vaitkus. Tad judviejų laukė papildoma dvikova dėl snaiperio prizo. Lemiamu momentu sėkmė lydėjo uteniškį, kuris, surinkęs 17 taškų, tapo nugalėtoju.

Turnyro nugalėtojų taurė įteikiama Ignalinos „Senjorų“ komandos treneriui Albertui Cicėnui
Turnyro puošmena tapo finalinė dvikova tarp Ignalinos „Senjorų“ ir Rokiškio KK komandų. Ją, žiūrovams aistringai palaikant, sėkmingiau pradėjo aikštelės šeimininkai, jau pirmąjį kėlinį laimėdami 13 taškų skirtumu. Ypač veržliai ir rezultatyviai rungtyniavo vis dar nesenstantis ir jaunatviškai žaidžiantis vienas iš visų laikų geriausių rajono krepšininkų Renatas Juršėnas. Jam gerai talkino ir gerai krepšinio mėgėjams pažįstamas aukštaūgis centro puolėjas Gintaras Panavas, kuris šauniai „darbavosi“ ne tik po savo, bet ir varžovų krepšiu, patikimai rungtyniaudamas ne tik gynyboje, bet ir blokuodamas varžovų metimus.

Po nelaukto nokdauno, antrajame kėlinyje sukruto ir rokiškiečiai. Šiame mieste yra užaugę daug gabių krepšininkų, su kuriais ir ankstesniais metais ignaliniečiams buvo nelengva rungtyniauti. Todėl ir šįkart, sulaukę solidesnio amžiaus, nesiruošė lengvai „sudėti ginklų“ ir antrajame kėlinyje pabandė sumažinti atsilikimą. Iš dalies svečiams pavyko. Ypač suaktyvino jie savo žaidimą po ilgosios pertraukos. O aikštelės šeimininkų atakos ėmė strigti. Jų lyderis R. Juršėnas pastebimai pavargo. Įtakos turėjo ir jo traumuota dešinė ranka. Tad po trijų kėlinių svečiams pavyko sumažinti skirtumą iki 5 taškų, o retkarčiais jis buvo dar mažesnis. Bet ignaliniečiai bendrų pastangų dėka neleido varžovams išsiveržti į priekį. Tad rungtynių teisėjų Audriaus Šalkausko ir Tomo Juodžio finalinis švilpukas paskelbė ignaliniečių pergalę 66:60 (25:12,17:17,11:19,13:12), kurią žiūrovai palydėjo audringais plojimais.

Pasak komandos trenerio Alberto Cicėno, prie šios pergalės svariausiai prisidėjo nors ir traumuotas R. Juršėnas, pelnęs net 32 taškus. 17 taškų į savo sąskaitą įsirašė Gintaras Panavas, 8 – Vaidas Kindurys, 6 – Linas Savickas. Atsidavusiai rungtyniavo Valdas Čirikas, Gintaras Matiejonis, Valerijus Ksenzovas, Valdas Trapikas, Vidmantas Vitėnas ir kiti aikštelėje pasirodę žaidėjai.

Naudingiausio finalinių varžybų žaidėjo prizą Rytų Aukštaitijos krepšinio teisėjų asociacijos prezidentas Audrius Šalkauskas įteikė ignaliniečių komandos vidurio puolėjui Gintarui Panavui
Po finalinių rungtynių Rytų Aukštaitijos krepšinio teisėjų asociacijos prezidentas A. Šalkauskas kartu su savivaldybės administracijos atstovu Artūru Česlioku įteikė aukso medalius ir pagrindinę turnyro taurę Ignalinos „Senjorų“ komandai. Sidabro medaliai atiteko Rokiškio KK, bronzos – Ukmergės „Olimpo“ komandoms. Piniginė premija įteikta uteniškiams. Naudingiausio finalinių rungtynių prizas įteiktas ignaliniečių centro puolėjui G. Panavui, o rezultatyviausio žaidėjo prizas – R. Juršėnui.

Uždarant šią krepšinio šventę, jos pagrindinis organizatorius A. Šalkauskas nuoširdžiai dėkojo ignaliniečiams, kad padėjo sklandžiai surengti baigiamąsias turnyro varžybas. Už varžybų reklamą padėkota ir „Mūsų Ignalinos“ redakcijai.

Autoriaus nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje