Skip to content

Lankėsi Biureno maltiečiai

MI informacija

Balandžio 11–13 d. Ignalinoje lankėsi Vokietijos Biureno miesto maltiečių grupė, vadovaujama Franko Jansenso. Svečiai susitiko su rajono maltiečiais, pabuvojo Didžiasalio vaikų globos ir socialinės paramos šeimai centre, Dūkšto senelių globos namuose, rajono ligoninės slaugos skyriuje bei apžiūrėjo baigiamą renovuoti mokyklos – darželio „Šaltinėlis“ Dienos socialinės globos skyrių. Biureniečiai puikiai pažįsta Ignaliną, todėl nemažai laiko praleido ir savarankiškai vaikštinėdami po pavasarėjantį miestą. Kaip jie pasakojo, Biurene pavasaris daug ankstyvesnis, ten jau matoma pirma žaluma ir baigia nužydėti tulpės.

Balandžio 12 d. maltiečiai  buvo priimti savivaldybėje ir susitiko su rajono savivaldybės meru Broniu Rope, mero pavaduotoju Henriku Šiaudiniu, savivaldybės administracijos direktoriumi Rimantu Mačiu, Socialinės paramos ir kaimo reikalų skyriaus vedėja Natalija Truchina. Svečius pasveikinęs meras įteikė savivaldybės suvenyrų bei veiklos ataskaitas, kuriose pateikta informacija ir apie bendradarbiavimą bei spausdinamos nuotraukos iš pernai Palūšėje vykusios draugystės su Biureno maltiečiais 20-mečio šventės. Meras taip pat pasidžiaugė, kad Ignalinoje baigiamas mineralinio vandens gręžinio projektas ir jau galima paragauti išgauto sūrymo. Svečiams padovanotas buteliukas šio vandens.

F. Jansensas dėkojo už šiltą priėmimą bei perdavė linkėjimus nuo Biureno mero Burchardo Švuchovo. Pasakota apie neseniai Biureno miesto rotušėje maltiečių organizuotą parodą, kurioje pristatyta Lietuva ir Ignalina. Parodoje eksponuoti įvairūs suvenyrai, nuotraukos, iš Ignalinos atsivežti tautiniai drabužiai bei Petro Gaižučio sukurtas koplytstulpis, kuris vėliau buvo pastatytas prie F. Jansenso namų. Ignaliniečiams parodytos nuotraukos iš Biureno.

Kaip sakė F. Jansensas, Lietuvoje ir Ignalinoje maltiečiai puikiai dirba. Biureniečiai savo veiklą ateityje norėtų nukreipti jaunimo bendradarbiavimo skatinimui ir bendrų projektų inicijavimui, taip pat planuojama daugiau susitelkti į Dūkšto senelių globos namų problemas ir poreikius. Svečių delegacijoje buvo vienas naujas žmogus, Biureno globos įstaigos atstovas Sebastijanas Feltmanas. Jis turi didelę darbo su pagyvenusiais žmonėmis patirtį, kuria ir norėtų pasidalinti. Meras B. Ropė papasakojo, kad Dūkšto globos namų pastatas renovuotas, bus modernizuojamos ir jo vidaus patalpos, todėl tikrai prireiks minčių, žinių ir konkrečios pagalbos, plečiant paslaugas. Pertvarkytuose senelių globos namuose galės gyventi iki 45 senolių.

Kitas vokiečių vizitas Ignalinoje planuojamas šių metų spalį, tuomet kartu žada atvykti ir jaunimo reikalų specialistas, kuris norėtų užmegzti santykius su Ignalinos jaunimo ir aptarti būsimą veiklą.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje