Skip to content

Prie Ignalinos sulaikyti nelegalai iš Irako ir Afganistano

MI informacija

Praėjusį penktadienį apie 7 val. ryto Ignalinos rinktinės Operatyvinės veiklos skyriaus ir Specialiosios paskirties užkardos pareigūnai Tverečiaus užkardos veikimo teritorijoje, kelyje Ignalina–Dūkštas vykdė pasirinktinį vykstančių transporto priemonių ir asmenų tikrinimą.

Turėdami išankstinės informacijos, rinktinės pareigūnai, ketvirtame kilometre nuo Ignalinos link Dūkšto, patikrinimui stabdė minėta kryptimi vykstančius automobilius. Neliko nepastebėti ir du Latvijoje registruoti lengvieji automobiliai: BMW 523 ir „Opel Vectra“. Pareigūnai stabdė abu automobilius. Transporto priemonių vairuotojai pakluso ir sustojo. BMW vairavo Daugpilyje gyvenantis 28-erių vyras S. S. – Latvijos Respublikos nepilietis, o su juo kartu vyko 58-erių Daugpilio miesto gyventojas B. S.

Sulaikytas 52-ejų daugpilietis, „Opel Vectra“ vairuotojas G. G., savo automobilyje vežė nuolatinės gyvenamosios vietos Lietuvoje neturinčius Irako piliečius: 37-erių vyrą, 28-erių moterį ir 4-erių metukų mergaitę. Tuo pačiu automobiliu kartu vyko ir du – 21-erių bei 23-jų metų – jaunuoliai iš Afganistano.

Įtariama, kad visi šie sulaikyti užsieniečiai ties Dvaryščių kaimu (netoli Kačergiškės) neteisėtai perėjo valstybės sieną iš Baltarusijos per Dysnos upę ir tokiu būdu pateko į Lietuvą. Manoma, kad jie laikinai buvo apsistoję minėtame kaime vienoje iš ūkininkų sodybų. Įtarimai dėl neteisėto užsieniečių slėpimo ir gabenimo yra pareikšti sodybos savininkui R. B., „Opel Vectra“ vairuotojui G. G ir abiems latviams.

Ignalinos rinktinės ITS pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal BK 292 str. 1 d. Sulaikytųjų laukia rimti nemalonumai – bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki 6-erių metų.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje