Skip to content

Dovilės rankose iš molio atgimsta unikalūs kūriniai

Praėjusį ketvirtadienį Ignalinos kultūros ir sporto centro Etninės ir muziejinės veiklos skyriuje atidaryta keramikos studijos vadovės Aldonos Jakubovskienės auklėtinės Dovilės Butrimaitės unikali keramikos darbų paroda, susilaukusi didelio dėmesio ir aukšto įvertinimo tarp pirmųjų jos lankytojų.

Parodą atidariusi skyriaus vedėja Marija Kirkienė pasidžiaugė, kad pastaruoju metu skyriuje buvo surengta nemažai įvairių parodų, bet ši spalvinga talentingos jaunosios keramikės personalinė keramikos darbų paroda turbūt susilauks išskirtinio dėmesio ne tik eksponatų gausa, bet ir profesionalumu. Už tai reikia padėkoti ne tik autorei, bet ir jos vadovei, kurios dėka buvo išugdytas toks jaunos kūrėjos talentas.

Talentinga jaunoji keramikė Dovilė Butrimaitė, surengusi pirmąją savo darbų personalinę parodą
Parodos atidarymo metu gausiai susirinkusiems jos lankytojams keramikos studijos ilgametė vadovė A. Jakubovskienė sakė, kad D. Butrimaitė keramikų būrelį pradėjo lankyti dar besimokydama pradinėse klasėse. Ir iš karto pastebėta, kad guvi ir darbšti mergaičiukė, iš savo bendraamžių išsiskirianti kūrybingumu. Jos rankos iš molio lipdė greitai ir nenuspėjamų formų, netikėčiausius darbelius. Juos, be jokių raginimų ir neretai nekreipdama dėmesio į užsiėmimų trukmę, kūrė su dideliu entuziazmu. Dovilės meistriškumas augo su kiekviena diena. Kiekvienam savo kūriniui ji stengėsi panaudoti kuo spalvingesnę ir išraiškesnę glazūrą. Kūrė vazas, puodelius, suvenyrus. Dėmesį patraukė šios mergaitės nepaprasti sugebėjimai, kuriant miniatiūrinius papuošalus. Dabar net sunku įsivaizduoti, kiek laiko mergina prie jų sugaišo. Pati vadovė prisipažino, kad per savo ilgametę praktiką ji panašių papuošalų nėra sukūrusi, todėl tapo savo auklėtinės mokine.

Pirmieji parodos lankytojai su dideliu susidomėjimu susipažino su jaunos, bet kūrybingos kūrėjos darbais
Ši Dovilės personalinė paroda brendo jau seniai. Iki šiol jos rankdarbiai buvo eksponuojami įvairiose, ne tik moksleivių, parodose. Daugelis jos suvenyrų yra iškeliavę į įvairias šalis. Į šią personalinę parodą jos autorė pati reikliai atrinko savo kūrinius, pagamintus per pastaruosius 5–6 metus. Tarp 128 eksponatų nėra jos ankstesniais metais sukurtų rankdarbių, nes autorė mano, kad jie jau nebeatitinka jos išaugusio meistriškumo.

Pasak A. Jakubovskienės, ši jos auklėtinės paroda pati gausiausia ir ryškiausia. Todėl netenka abejoti, kad ji susilauks aukšto įvertinimo tarp lankytojų. Vadovė prisiminė, kad per jos ilgametę praktiką atmintyje yra išlikę malonūs prisiminimai apie gabius keramikos studijos kūrėjus Živilę Žukauskaitę, Jorūnę Rastenytę, Jogilę Bulavaitę, Tomą Zupinską, Sigutę Rudytę ir kitus. Bet matyt Dovilės Butrimaitės kūryba paliks dar gilesnių pėdsakų. Ji, be abejonės, gali dar pradžiuginti ir naujais kūriniais, nes dar tik po metų baigs gimnaziją. Ateityje tikimasi sulaukti ir gabios profesionalios keramikės, jeigu tik mergina keramiką panorės toliau studijuoti.

Parodos atidarymo metu jos autorė susilaukė daug pirmųjų lankytojų nuoširdžių padėkos žodžių ir gausybės gėlių puokščių. Reikia tikėtis, kad ignaliniečiai reikiamai įvertins šios jaunos ir talentingos keramikės sukurtus rankdarbius.

Autoriaus nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje