Skip to content

Nepasimokė…

MI informacija

2012 m. balandžio 11 d. Ignalinos agentūros darbuotojams vykdant reidą netoli Kazitiškio esančiame Gilūčio ež., vakare apie 20 val. pastebėti du piliečiai, traukiantys neleistiną žvejybos įrankį – tinklaitį. Sulaikius paaiškėjo, kad tai Kazitškio sen. gyventojai  T.K. ir K.G. Tuokart jų laimikis buvo gana kuklus – vienas lynas. Už šį pažeidimą abiems skirtos baudos po 200 Lt, konfiskuotas tinklaitis ir teks atlyginti gamtai padarytą žalą, kuri įvertinta 42,28 Lt. Sulaikyti jaunuoliai sakė, esą, pasimokė ir daugiau nežvejos draudžiamais būdais, juolab, kad abu dirbantys.

Bet praėjus vos dešimčiai dienų, balandžio 21 d., vykdant reidą netoli Kazitiškio esančio Švogino ežero, pavakarę vėl buvo pastebėti žvejojantys draudžiamu žvejybos įrankiu. Sulaikius paaiškėjo, kad tai tie patys piliečiai, kurie neleistinu būdu žvejojo ir Gilūčio ežere. Tik šįkart laimikis buvo solidesnis – statomuoju tinklaičiu   T. K. ir K. G. sugavo 1 lydeką, 1 karšį, 2 lynus, 3 karosus, 1 kuoją ir 1 ešerį. Tad šįkart draugams bus solidesnės administracinės baudos ir didesnė gamtai padaryta žala, kuri įvertinta 253,66 Lt. Tenka apgailestauti, kad jaunuoliai, kaip žadėjo, nepasimokė.

2012 m. balandžio 19 d. ryte Žilmo ežere R. Z. žvejojo statomuoju tinklaičiu ir sugavo 2 lydekas. Jam bus skirta administracinė bauda nuo 200 iki 700 Lt su pažeidimo padarymo įrankių ir priemonių konfiskavimu, teks atlyginti ir gamtai padarytą žalą, įvertintą 211,4 Lt.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje