Skip to content

Kaip kompensuojamos skaitmeninės televizijos priėmimo įrangos įsigijimo išlaidos

MI informacija

Vyriausybės 2012 m. balandžio 4 d. nutarimu Nr. 381 „Dėl išlaidų, skirtų skaitmeninės televizijos priėmimo įrangai įsigyti kompensavimo mažas pajamas gaunantiems bendrai gyvenantiems asmenims ir vieniems gyvenantiems asmenims tvarkos aprašo patvirtinimo“, nuspręsta, kad kiekviena mažas pajamas gaunanti šeima ar vienas gyvenantis asmuo galės gauti iki 100 litų kompensaciją, skirtą skaitmeninės televizijos priėmimo įrangos įsigijimo faktinėms išlaidoms kompensuoti, nes analoginė antžeminė televizija Lietuvoje bus išjungta 2012 m. spalio 29 d. Kompensaciją galės gauti šeima ar vienas gyvenantis asmuo, jei pajamos vienam šeimos nariui per mėnesį yra mažesnės kaip 1,5 valstybės remiamų pajamų dydžio, tai yra ne didesnės kaip 525 litai.

Dėl skaitmeninės televizijos priėmimo įrangos išlaidų kompensacijų mažas pajamas gaunantys asmenys gali kreiptis nuo 2012 m. balandžio 30 d. iki 2012 m. lapkričio 20 d. Kompensacija pareiškėjui bus išmokama per 6 mėnesius nuo sprendimo dėl jos skyrimo priėmimo dienos, o skirtą kompensaciją reikės atsiimti ne vėliau kaip iki 2013 m. spalio 1 d.

Pareiškėjas, pageidaujantis gauti kompensaciją, turi pateikti: prašymą-paraišką (pildomas vietoje), pažymas apie pajamas (pažymų nereikia pateikti asmenims, kurie gauna piniginę socialinę paramą arba išmokas moka SODRA, Darbo birža), skaitmeninės televizijos priėmimo įrangos pirkimą patvirtinančius dokumentus (sąskaitą faktūrą ar kitą mokėjimo dokumentą: kasos čekį, kasos pajamų orderį, mokėjimo nurodymą ir kt.).

Atkreipiame dėmesį, kad kompensuojamos tik išlaidos, patirtos nuo 2012 m. balandžio 30 d. iki 2012 m. lapkričio 20 d., ir kompensuojama suma yra iki 100 litų. Tačiau ji gali būti panaudota bet kokiai skaitmeninės televizijos programų priėmimo įrangai įsigyti: televizijos priedėliams imtuvams su iškodavimo įrenginiais, televizoriams su skaitmeninės televizijos priėmimo imtuvais ir pan. Jeigu įsigyjama įranga yra pigesnė nei 100 Lt, tai bus kompensuojama visa jos kaina, o jeigu brangesnė, kaip, tarkim, televizorius, tai bus kompensuojama tik 100 litų suma.

Dėl kompensacijų reikia kreiptis į rajono seniūnijas pagal besikreipiančio asmens deklaruotą gyvenamąją vietą.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje