Skip to content

Vaikų rašytojas pasibeldė į mažųjų širdis

MI informacija

Ignalinos viešojoje bibliotekoje lankėsi poetas, publicistas, teatro ir kino režisierius, dainininkas ir vaikų rašytojas Vytautas V. Landsbergis. Tai vienas iš projekto „Literatūriniai etiudai Ignalinoje-4“ renginių.

Vaikams Vytautas V. Landsbergis geriausiai žinomas kaip knygų „Rudnosiuko istorijos“, „Obuolių pasakos“, „Arklio Dominyko meilė“, „Pelytė Zita“, „Angelų pasakos“ ar „Stebuklingas Dominyko brangakmenis“ (išrinkta geriausia 2011 m. knyga vaikams) autorius. Tačiau rašytojas neapsiriboja vien knygų rašymu, su bičiuliais aktoriais įgarsina pasakas, leidžia diskus. Pagal pasakas kuria spektaklius ir važinėja po Lietuvą, susitinka su vaikais. Šis be galo įdomus bei nuoširdumą ir tikrumą spinduliuojantis žmogus turi ką pasiūlyti ir suaugusiems. Tai nuostabios dainos, dokumentiniai filmai. Jo kūrybos vakaruose pabuvusieji tikrai išgyvena nepaprastus jausmus, tarsi dangaus kraštelį širdimi paliečia. Savo daugiasluoksniais – meditaciniais, filosofiniais ir kartu ironiškais, šypseną keliančiais kūriniais jis, rodos, įsiskverbia tiesiai į klausytojo sielą.

Ignalinoje svečiui ir į susitikimą gausiai susirinkusiems jo jauniesiems gerbėjams buvo parodyta bibliotekos teatriuko „Mįsliukas“ spektaklio ištrauka pagal pasaką „Pelytė Zita“. Tai buvo puiki įžanga tolesniam bendravimui. Vytautas V. Landsbergis sakė, kad jam labiausiai patinka drąsūs ir žingeidūs vaikai, o susitikimai su jais visada būna improvizuoti, todėl kiekvienas – vis kitoks. Tai smagūs pokalbiai, muzika ir dainos. Vaikų ilgai raginti nereikėjo, vos užgrojus gitara, jie ėmė kartu dainuoti. Rašytojas ne tik betarpiškai bendravo su jaunaisiais skaitytojais, bet ir leido jiems pabūti improvizacijos dalimi, kurti neįtikėčiausią pasaką. Vaikai svečiui uždavė galybę klausimų: apie knygas, rašymą, patinkančius dalykus ir kt. „Turiu penkis vaikus, jei kas paklaustų, kurį labiausiai myliu, negalėčiau išskirti nė vieno, taip ir su knygomis…“, – į klausimą apie mėgstamiausią savo knygą atsakė rašytojas. Trims aktyviausiems popietės dalyviams Vytautas V. Landsbergis susitikimo pabaigoje įteikė dovanėles. Vaikai išmoko dvi linksmas daineles – apie avižą ir riešutavimą.

Autorės nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje