Skip to content

Akcija „Aš neimu kyšių!“

Antradienį rajono žurnalistai buvo pakviesti į rajono policijos komisariatą, kur pasveikinti su žurnalistų profesine švente. Pasveikinti ne tik žodžiu, bet ir šokiu. Žurnalistams šoko pramoginių šokių pora, o už bendradarbiavimą „Mūsų Ignalinos“ redakcijai ir kitiems žiniasklaidininkams įteikti Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko Lino Pernavo padėkos raštai ir gėlės. Vėliau buvo pristatyta akcija „Aš neimu kyšių!“.

Nuo šiol ant visų rajono policijos automobilių bus prilipdyti lipdukai su akcijos pavadinimu. Tai reiškia, kad tuo automobiliu patruliuojantiems pareigūnams kyšių geriau nė nesiūlykite. Ne tik kad neims, bet už tai būsite patraukti baudžiamojon atsakomybėn. Informacija (kiti specialūs lipdukai) apie išaiškintus kyšio davimo atvejus bus klijuojama ant kiekvieno automobilio, kurio ekipažas sulaikys atkišusį kyšį.

Jeigu tokia akcija būtų vykdyta anksčiau, rajono PK Viešosios policijos skyriaus Patrulių būrio vyresniojo patrulio Sigito Kaladinsko automobilis jau būtų aplipdytas tokiais lipdukas. Šis pareigūnas nuo 2009 m. iki 2012 m. gegužės 10 d. jau atskleidė 10 papirkimo atvejų. Didžiausias pareigūnui siūlytas kyšis buvo 1000 Lt, mažiausias – 20 Lt, vienu atveju pareigūnui buvo siūlyti pietūs restorane. Šių metų sausį Utenos apskrities VPK viršininko įsakymu, S. Kaladinskas už svarų indėlį atskleidžiant korupcines nusikalstamas veikas, buvo paskatintas pinigine premija. Jis apskrityje daugiausiai išaiškino tokio pobūdžio veikų.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje